Austrijas policija 20 dienās izraidījusi 3000 melīgus migrantus
Austrijas policija pēdējo 20 dienu laikā ir nosūtījusi atpakaļ uz Slovēniju apmēram 3000 migrantus, kuri bija melojuši par savu pilsonību.
Pasaulē
2016. gada 14. janvāris, 11:41

Austrijas policija 20 dienās izraidījusi 3000 melīgus migrantus

Jauns.lv

Austrijas policija pēdējo 20 dienu laikā ir nosūtījusi atpakaļ uz Slovēniju apmēram 3000 migrantus, kuri bija melojuši par savu pilsonību, trešdienas vakarā paziņoja policijas preses sekretārs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šāda notikumu attīstība izskaidrojama ar intensīvāku kontroli uz robežas ar Slovēniju, no kuras Austrijā ierodas apmēram 3000 migrantu dienā, sacīja policijas preses sekretārs Rainers Dionizio.

Tie migranti, kas apgalvo, ka ir no Sīrijas, Irākas vai citiem Tuvo Austrumu “karstajiem punktiem”, tiek iztaujāti un tulki pārbauda viņu akcentu, lai noskaidrotu, vai viņi stāsta patiesību.

Atpakaļ tiek sūtīti tie migranti, kas snieguši nepatiesu informāciju, tostarp Marokas un Alžīrijas pilsoņi.

Austrijas policija arī paziņoja, ka Vācija pēdējās nedēļās nosūtījusi atpakaļ apmēram 200 migrantus, kas mēģināja ierasties Vācijā caur Austriju. Tas noticis derīgu personas dokumentu trūkuma dēļ vai tāpēc, ka šie migranti jau bija lūguši patvērumu citās Eiropas Savienības (ES) valstīs.


BNS/Foto: EPA/LETA

Tēmas