Vācijas ministrs ierosina Eiropas mēroga nodokli, kas segs imigrantu pieplūduma izmaksas
"Problēma nedrīkst palikt neatrisināta, jo trūkst līdzekļu," uzsvēra Vācijas finanšu ministrs.
Pasaulē
2016. gada 16. janvāris, 19:28

Vācijas ministrs ierosina Eiropas mēroga nodokli, kas segs imigrantu pieplūduma izmaksas

Jauns.lv

Vācijas finanšu ministrs Volfgangs Šoible sestdien publicēta intervijā laikrakstam "Sueddeutsche Zeitung" ierosinājis, ka Eiropas Savienībā (ES) varētu ieviest visa bloka mēroga degvielas nodokli, lai finansētu imigrantu pieplūduma radītās izmaksas.

"Ja ar valstu nacionālajiem budžetiem vai ES budžetu nepietiek, vienosimies, piemēram, par noteikta apmēra nodokli katram degvielas litram," viņš ierosināja.

"Tādā veidā mēs iegūsim līdzekļus Eiropas mēroga risinājumam bēgļu problēmai," Šoible teica, acīmredzami runājot par ES ārējās robežas drošības pastiprināšanu, lai apturētu migrantu plūsmu.

"Problēma nedrīkst palikt neatrisināta, jo trūkst līdzekļu," uzsvēra Vācijas finanšu ministrs.

Šoible, runājot par plašiem seksuāla rakstura uzbrukumiem sievietēm Ķelnē Vecgada vakarā, par kuriem tiek vainoti arābu un Ziemeļāfrikas izcelsmes vīrieši, teica, ka tas ir tikai "pastiprinājis spiedienu" "atrast risinājumu Eiropas Savienības ārējo robežu kontroles problēmai".

"Problēma ir jāatrisina Eiropas līmenī," viņš paziņoja.

"Pretējā gadījumā ne tikai Vācija cietīs no sekām - kā to daži iedomājas -, bet plašā mērā tiks skarti arī mūsu kaimiņi, kā arī Balkānu valstis, un visas, kas ir pa ceļam līdz Grieķijai," Šoible sacīja.

"Eiropā lietas virzās pārāk lēni," viņš teica un piebilda, ka pilnībā atbalsta Vācijas kancleres Angelas Merkeles centienus atrisināt izaicinājumus, kurus rada migrantu krīzi.

"Es ar pilnu pārliecību atbalstu to, ko saka kanclere: mums ir jāatrisina problēma, sākot ar Eiropas ārējām robežām," Šoible norādīja, brīdinot, ka pretējā gadījumā "Eiropa nonāks vēl lielākā krīzē".

 

BNS / Foto: AFP/LETA