Pasaulē
2016. gada 16. janvāris, 20:48

Islāmistu kaujinieki: Burkinafaso nolaupīti divi Austrālijas pilsoņi

Jauns.lv

Divi Austrālijas pilsoņi ir nolaupīti Burkinafaso, sestdien paziņoja amatpersonas, bet Mali islāmistu grupējums apgalvoja, ka pāris atrodas ar starptautisko teroristu tīklu "Al Qaeda" saistītu islāmistu kaujinieku gūstā.

Burkinafaso valdība paziņoja, ka valsts ziemeļos esošajā Barabules reģionā Nigēras un Mali robežas tuvumā nolaupīti divi ārvalstu pilsoņi. Sākotnēji Iekšlietu ministrija paziņoja, ka viņi ir Austrijas pilsoņi, bet vēlāk valsts komunikāciju ministrs Remī Dandžinū precizēja, ka nolaupītie ir Austrālijas pilsoņi.

Mali kaujinieku grupējuma "Ansar Dine" preses pārstāvis Hamadu ag Hallini aģentūrai AFP īsā telefona sarunā sacīja, ka abus gūstā tur džihādisti no grupējuma "Sahāras emirāts", kas ir saistīts ar "Al Qaeda".

Viņš apstiprināja, ka nolaupītie ir dzīvi un detalizētāka informācija tiks sniegta tuvākajā laikā.

Netālu no Barabules esošās Džibo pilsētas iedzīvotājs sacīja, ka pāris apkaimē dzīvo kopš 1972.gada.

Pērn augustā militārajai bāzei šajā reģionā uzbruka kaujinieki. Uzbrukuma gāja bojā viens Burkinafaso policists.

""Al Qaeda" islāmiskajā Magrebā" uzņēmās atbildību par uzbrukumiem viesnīcā un restorānā Burkinafso galvaspilsētā Vagadugu, kuros gājuši bojā vismaz 26 cilvēki. Grupējums paziņoja, ka uzbrukums ir "atriebība Francijai un neticīgajiem Rietumiem".

Uzbrukums un nolaupīšana saasina bažas, ka džihādistu grupējumi paplašina savu tīklu mērķu Rietumāfrikā meklējumos. Pirms diviem mēnešiem Mali ķīlnieku krīzē luksusa viesnīcā gāja bojā 20 cilvēku, no kuriem lielākā daļa bija ārvalstnieki.

BNS