Pasaulē
2016. gada 17. janvāris, 13:56

Zviedrijā sāk izmeklēt iespējamu dedzināšanu mošejā

Jauns.lv

Zviedrijas policija svētdien paziņoja, ka ir sākusi izmeklēšanu par iespējamu dedzināšanu pēc ugunsgrēka, kas noticis mošejā valsts dienvidrietumos.

"Pašlaik nav skaidrs, kā ugunsgrēks izcēlās. Ir sākta provizoriska izmeklēšana par dedzināšanu, un telpas ir norobežotas, lai ļautu tehniskajam personālam strādāt,” teikts policijas paziņojumā.

Ugunsdzēsēji un policija naktī ap pulksten trijiem (četriem pēc Latvijas laika) tika izsaukti uz ugunsgrēka vietu Būrosas pilsētā, bet nevienu tur neatrada.

"Šo vietu vairs nav iespējams izmantot. Visi pasākumi ir atcelti līdz turpmākam paziņojumam,” sociālajā tīklā “Facebook” paziņoja mošejas administrācija.

Pieaugot migrantu pieplūdumam Zviedrijā, pēdējos mēnešos ir notikuši vairāki dedzināšanas uzbrukumi mošejām un patvēruma meklētāju uzņemšanas centriem, kā arī palielinājies iedzīvotāju atbalsts galēji labējiem politiskajiem spēkiem.

Zviedrija, kurā ir 9,8 miljoni iedzīvotāju, ir viena no Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, kas uzņēmušas visvairāk bēgļu un migrantu attiecībā pret valsts iedzīvotāju skaitu.

BNS