Pasaulē
2016. gada 18. janvāris, 20:38

Krievija Ukrainas robežas tuvumā steidz būvēt militāro pilsētiņu

Jauns.lv

Krievija pie robežas ar Ukrainas Harkovas apgabalu sākusi steidzamu kazarmu un militārās pilsētiņas būvniecību, kā arī apdzīvotajā vietā Valuikos izvietojusi 23.Gvardes atsevišķās motorizētās kājnieku brigādes karavīrus.

Par to vēstī Ukrainas ziņu aģentūra UNIAN, atsaucoties uz brīvprātīgo informācijas vietnes "InformNapalm" sniegtajām ziņām.

Šajā vietnē norādīts, ka 2015.gada septembra sākumā plašsaziņas līdzekļos izskanēja, ka Belgorodas apgabala Valuiku rajonā 25 kilometrus no Ukrainas robežas tiek būvēta militārā pilsētiņa 300 hektāru platībā. Iepirkuma konkursā par pirmā posma būvdarbiem uzvarēja Sanktpēterburgas kompānija  "Megalain", ar kuru tika noslēgts 3,3 miljardu rubļu (39 miljonu eiro) vērts līgums.

UNIAN vēstīja, ka ir zināms, ka pirmais posms paredz administratīvās un kazarmu zonas izbūvi.

Tiek vēstīts, ka pirmā posma būvniecības un montāžas darbus pabeigt bija paredzēts līdz 2015.gada 7.decembrim. Līgums paredz, ka darbu pārņemšanas akts ir jāparaksta līdz šā gada 29.aprīlim.

Būvdarbi notiek netālu no dzelzceļa sliedēm, apliecina "InformNapalm" iegūtās fotogrāfijas.

"2015.gada oktobrī jau bija ielikti pamati, par ko liecina armatūras montāža," teikts "InformNapalm" paziņojumā, kurā piebilsts, ka fotogrāfijā redzama darbuzņēmēja automašīna ar Sanktpēterburgas reģistrācijas numura zīmi.

Vienlaikus aktīvistu veiktajā izmeklēšanā secināts, ka nolīgtais uzņēmējs ne pārāk steidzas ar objekta būvniecību, kas varētu būt skaidrojams ar finansējuma trūkumu vai Krievijas Aizsardzības ministrijas prioritāšu maiņu.

Tāpat UNIAN vēstī, ka ap gadumiju Valuikos tika nogādāti 23.Gvardes atsevišķās motorizētās kājnieku brigādes karavīri, ko apliecina atsevišķu karavīru rakstītais interneta blogos.

Karavīri no Samaras pašlaik ir izvietoti Valuiku pievārtē esošajā Novokazackas ciemā, jo jaunbūvējamās militārās bāzes teritorijā pagaidām nav kur dzīvot, norādīja UNIAN.

BNS/Foto: EPA/LETA

Tēmas