Britu iekšējās izlūkošanas dienests - draudzīgākais darba devējs gejiem un lesbietēm
Vēl 90.gados geji netika pieņemti darbā Liebritānijas iekšējās izlūkošanas dienestā, jo tika uzskatīts, ka viņi viegli var tikt šantažēti - savas slēptās privātās dzīves dēļ.
Pasaulē
2016. gada 19. janvāris, 10:51

Britu iekšējās izlūkošanas dienests - draudzīgākais darba devējs gejiem un lesbietēm

Jauns.lv

Lielbritānijas iekšējās izlūkošanas dienests MI5 ir lesbietēm, gejiem, biseksuāļiem un transseksuāļiem draudzīgākais uzņēmums valstī, ikgadējā ziņojumā par vienlīdzību darbavietā atzinusi seksuālo minoritāšu tiesību aizstāvju organizācija "Stonewall".

Izlūkdienestā tiek nodrošināta kvalitatīva nodarbinātības politika, apmācības, karjeras attīstības iespējas un īpaši - atbalsts lesbietēm, gejiem, biseksuāļiem un transseksuāļiem darbinieku rindās.

Pērn "Stonewall" tolerantāko organizāciju sarakstā MI5 ierindojās septītajā vietā.

"Dažādība ir vitāli svarīga MI5 ne tikai tāpēc, ka mēs tiešām pārstāvam kopienas, kurām mēs kalpojam, bet arī tāpēc, ka mēs paļaujamies uz vistalantīgākajiem cilvēkiem, lai arī kas viņi būtu un lai arī kur viņi būtu," sacīja MI5 ģenerāldirektors Endrū Pārkers.

""Stonewall" uzslava ir lieliska atzinība stabilajam progresam, ko mēs esam panākuši iepriekšējo gadu laikā centienos nodrošināt, ka mēs mūsu vitāli svarīgajā darbā balstāmies iespējami plašākā talantu lokā," viņš piebilda.

Otrajā vietā "Stonewall" sarakstā ierindojusies banka "Lloyds", trešajā - Velsas Nacionālā Asambleja.

Vēl 90.gados geji netika pieņemti darbā MI5, jo tika uzskatīts, ka viņi viegli var tikt šantažēti.

LETA, AFP/ Foto: AFP/LETA