Milzu kupenas ASV. Ņujorkas Centrālparkā - 68 cm bieza sniega sega. FOTO
Sniega vētrā bojāgājušo skaits pieaug līdz 25 cilvēkiem, bet izdzīvojušie pamazām sāk "izrakties" no pārdzīvotās stihijas.
Pasaulē
2016. gada 25. janvāris, 09:33

Milzu kupenas ASV. Ņujorkas Centrālparkā - 68 cm bieza sniega sega. FOTO

Jauns.lv

Sniega vētrā, kas no piektdienas līdz svētdienai piemeklēja ASV austrumu daļu, bojāgājušo skaits ir pieaudzis līdz vismaz 25 cilvēkiem, un galvaspilsētā Vašingtonā arī pirmdien ir slēgtas valdības iestādes un skolas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sniega vētra, kas iesaukta par “Snoudzillu” ("Snowzilla"), plosījās apmēram 10 štatos, skarot 85 miljonus cilvēku. Ņujorkas Centrālparkā uzsniga 68 centimetri sniega, kas bija otrā biezākā sniega sega kopš šādu datu reģistrācijas uzsākšanas 1869.gadā. Vašingtonas dzīvi paralizēja tur uzsnigušie vairāk nekā 56 centimetri sniega.

Biezu sniegu pieredzēja arī citas ASV austrumu krasta lielpilsētas, tostarp Baltimora un Filadelfija. Sniega vētrai svētdien beidzoties un gaisa temperatūrai paaugstinoties, Ņujorkas pilsētā, Longailendas salā un Ņūdžersijas štatā ielas atkal tika atvērtas satiksmei un tūkstošiem iedzīvotāju nodevās ziemas priekiem.

Tā kā ar sniega vētru saistīto nāves gadījumu skaits pieauga, Ņujorkas mērs Bils de Blazio un citas amatpersonas aicināja iedzīvotājus būt uzmanīgiem. Sniega vētrā bojāgājušie ir reģistrēti Kolumbijas distriktā un Arkanzasas, Delavēras, Dienvidkarolīnas, Kentuki, Mērilendas, Ņujorkas, Ohaio, Virdžīnijas un Ziemeļkarolīnas štatos. Daudzi no upuriem bija cilvēki, kas piedzīvoja sirdslēkmi, novācot sniegu. Simtiem tūkstošu iedzīvotāju sniega vētras laikā tika pārtraukta elektroapgāde.


BNS/Foto: AFP/EPA/Reuters