Taizemē atrastā atlūza tomēr nav no pazudušās Malaizijas lidmašīnas
Atradums, visticamāk, ir raķetes daļa, nevis fragments no joprojām pazudušā aviolainera.
Pasaulē
2016. gada 25. janvāris, 16:45

Taizemē atrastā atlūza tomēr nav no pazudušās Malaizijas lidmašīnas

Jauns.lv

Taizemē sestdien jūras krastā valsts dienviddaļā atrastā metāla detaļa, visticamāk, ir no Japānas raķetes, pirmdien pavēstīja tās ražotājs, izgaisinot cerības, ka atlūza varētu būt 2014.gadā mīklainos apstākļos pazudušās reisa MH370 Malaizijas pasažieru lidmašīnas fragments, vestīja aģentūra DPA.

Trīs reiz četrus metru lielo metāla gabalu, kas svēris aptuveni 100 kilogramus, sestdien krastā 800 kilometrus uz dienvidiem no galvaspilsētas Bangkokas uzgāja zvejnieki. Taizemes gaisa spēki fragmentu nogādājuši galvaspilsētā Bangkokā izpētei.Taču, kā pirmdien pavēstīja Japānas firma "Mitsubishi Heavy Industries", izplatītie fragmenta attēli, kuros redzami arī sērijas numuri, liecina, ka tā varētu būt kompānijas ražotas raķetes daļa."Lai arī mēs vēl nevaram būt absolūti droši, mēs domājam, ka tā ir H-IIA vai H-IIB raķetes daļa," pavēstīja "Mitsubishi Heavy Industries" preses pārstāve. Kompānija pie šāda secinājuma nonākusi, izpētot informāciju, tādu kā atlūzas formu un uz tās redzamos ciparus. Šīs raķetes tiek izmantotas satelītu nogādāšanai orbītā.

"Malaysia Airlines" lidmašīna ar 239 pasažieriem un apkalpes locekļiem pazuda 2014.gada 8.martā, nezināmu iemeslu dēļ mainot kursu lidojumā starp Kualalumpuru un Pekinu.

Neraugoties uz vērienīgajiem meklēšanas darbiem, lidmašīnas korpusu tā arī nav izdevies atrast.

Pērn jūlijā Francijai piederošajā Reinjonas salā tika atrasta lidmašīnas atlūza, kas atbilstoši ekspertu vērtējumam bija reisa MH370 lidmašīnas fragments.

BNS/Foto: AFP/Reuters