Zviedrijā nepilngadīgs bēglis nodur patvēruma centra darbinieci
22 gadus vecā darbiniece tika nogādāta slimnīcā, tomēr no gūtajiem ievainojumuem nomira.
Pasaulē
2016. gada 25. janvāris, 19:37

Zviedrijā nepilngadīgs bēglis nodur patvēruma centra darbinieci

Jauns.lv

Nepilngadīgs patvēruma meklētājs pirmdien bēgļu uzņemšanas centrā Zviedrijas rietumos ir nodūris kādu centra darbinieci, paziņoja policija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

22 gadus vecā darbiniece tika nogādāta slimnīcā, tomēr no gūtajiem ievainojumuem nomira, informēja policija.

Policija neatklāja uzbrucēja identitāti vai valsti, no kurienes viņš ir ieradies, atklājot tikai to, ka viņš uzturējās patvēruma meklētāju centrā, kurā dzīvo 14 līdz 17 gadus veci nepilngadīgie.

Jaunietis ir aizturēts.

"Šāda tipa izsaukumi kļūst aizvien vairāk un vairāk izplatīti. Kopš no ārzemēm ir ieradušies tik daudzi bēgļi, mēs saskaramies ar vairāk šāda tipa incidentiem," teica policijas pārstāvis Tomass Fuksborgs.

Zviedrijas policijas priekšnieks Dāns Elīasons pirmdien aicināja pieņemt darbā 4100 papildu policistus un citus darbiniekus, lai apkarotu terorismu, deportētu imigrantus un apsargātu bēgļu uzņemšanas vietas.

"Mēs esam spiesti reaģēt uz daudzām nekārtībām patvēruma centros. Lai to izdarītu, dažās vietās ir vajadzīgi nozīmīgi policijas resursi. Pirms sešiem mēnešiem tā nebija, un tas nozīmē, ka mēs nevarēsim tik efektīvi reaģēt citās vietās," viņš teica Zviedrijas ziņu aģentūrai TT.

Zviedrija, kurā dzīvo 9,8 miljoni cilvēku, pērn uzņēma 160 tūkstošus patvēruma meklētāju, kas ir lielākais skaits uz vienu iedzīvotāju Eiropas Savienībā.


BNS/Foto: AFP/LETA, Vida Press

Tēmas