Krievijas drošībnieki organizējot bēgļu transportēšanu uz Somiju
Somijas varasiestādēm jau labu laiku bijušas aizdomas, ka nelegālo imigrantu transportēšana no Krievijas uz Somiju ir daļa no rūpīgi plānotas operācijas.
Pasaulē
2016. gada 25. janvāris, 20:48

Krievijas drošībnieki organizējot bēgļu transportēšanu uz Somiju

Jauns.lv

Krievijā nelegālo imigrantu transportēšanu uz Somijas robežu organizē Krievijas Federālais Drošības dienests (FDD), atsaucoties uz kāda Krievijas robežsarga teikto, vēsta Somijas ziņu aģentūra STT.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Priekšroka tiek dota ģimenēm ar bērniem, sacījis avots. Somijas varasiestādēm jau labu laiku bijušas aizdomas, ka nelegālo imigrantu transportēšana no Krievijas uz Somiju ir daļa no rūpīgi plānotas operācijas.

FDD organizē nelegālo imigrantu pārvadāšanu, savas darbības koordinējot ar Murmanskas apgabala Kandalakšas rajona administrāciju un robežsargiem.

STT fotogrāfs darba uzdevumā nesen apmeklējis robežas Krievijas pusi un savā automašīnā uzņēmis Krievijas robežsardzes darbinieku, kura automašīnai aukstumā bija radušās tehniskas problēmas. Kopīgā brauciena laikā viņš somu fotogrāfam pastāstījis par Krievijā notiekošo nelegālo imigrantu transportēšanas operāciju, vēsta Somijas telekanāls MTV.

Vairāki Somijas politiķi un amatpersonas publiski pauduši savas aizdomas, ka nelegālo imigrantu vešana no Krievijas uz Somiju notiek organizēta plāna ietvaros.

Krievija izmanto imigrācijas krīzi, lai iegūtu sviras ārpolitikā, telekanālam YLE atzina Somijas parlamenta deputāti Jussi Halla-aho un Petri Sarvamā.

Somijas ārlietu ministrs Timo Soini sestdien tikās ar amatpersonām Lapzemes reģiona robežsardzes bāzē un apstiprināja aizdomas, ka nelegālo imigrantu transportēšanu organizē cilvēki Krievijas pusē.

"Iespaids, ka kāds Krievijas pusē organizē un regulē šīs lietas, ir patiess. Robežsardzes darbinieki nespēlē politiku, viņi tikai kopīgi rūpējas par pārrobežas satiksmi. Ir lielā mērā skaidrs, ka šādas aktivitātes ir organizēti centieni," viņš sacīja.

 

LETA/Foto: Vida Press