Izvarošanas mēģinājums pie bēgļu centra Dānijā. Grasās sodīt cietušo meiteni
Arī dāņu sabiedrības vidū pieaug spriedze, kas saistīta ar iespējamo seksuālo vardarbību no iebraucēju puses. Cilvēki ir sašutuši, ka par Dānijā aizliegtās piparu gāzes izmantošanu, atvairot izvarotāju, naudassods pienāksies 17 gadus vecai meitenei.
Pasaulē
2016. gada 27. janvāris, 14:49

Izvarošanas mēģinājums pie bēgļu centra Dānijā. Grasās sodīt cietušo meiteni

Jauns.lv

Skandināviju satricinājusi ziņa, ka Dānijā grasās sodīt 17 gadus vecu meiteni, kura ar piparu gāzi aizstāvējās no izvarotāja. Kāds līdz šim nenoskaidrots angliski runājošs vīrietis netālu no bēgļu patversmes uzbruka jaunietei, nogāžot viņu gar zemi un cenšoties pakļūt zem meitenes kleitas.

Incidents noticis vakar Sonderborgas pilsētā. Jauniete, kuras vārds netiek atklāts, piedzīvojusi izvarošanas mēģinājumu netālu no bēgļu centra. Atvairot varmāku, viņa pielietojusi piparu gāzes baloniņu un tikusi sveikā cauri. Taču paradokss: Dānijā piparu gāze ir aizliegta, un šobrīd cietušajai meitenei draud 500 kronu (apmēram 67 eiro) sods par neatļauta ieroča izmantošanu.

Pilsētas policijas pārstāvis Knuds Kirstens dāņu televīzijas kanālam paskaidroja, ka uzbrucējs nav atpazīts un notverts, kā arī šobrīd nemaz nav zināms, vai tas patiešām bijis kāds no Sonderborgā izmitinātajiem bēgļiem. Kirstens arīdzan apliecināja, ka tik tiešām pēc likuma burta 17 gadus vecajai jaunietei var tikt piespriests sods: „Jā, lietot un uzglabāt piparu gāzes baloniņus ir aizliegts,” viņš paskaidroja.

Šāds notikumu pavērsiens lielai daļai dāņus sabiedrības šķiet absurdi netaisns, jo arī Dānijā, līdzīgi kā Zviedrijā, sieviešu izvarošanu jautājums kļuvis izteikti aktuāls. Sonderborgas pilsētā vien pēdējo pāris gadu laikā saņemti vairāki iesniegumi par seksuālu uzmākšanos no migrantu puses.

Zīmīgi, ka šis uzbrukums noticis pavisam netālu no bēgļu nometnes Sonderborgā – tā ir mazpilsēta ar mazāk kā 30 tūkstošiem  pastāvīgo iedzīvotāju. Zināms, ka pilsētiņas izklaides sfēru vadītāji vienojušies, ka bāros un klubos neapkalpos tādus cilvēkus, kuri nerunā angļu, vācu vai franču valodā.

Kasjauns.lv/Foto: EPA/LETA