Austrālijā pusaudzis grasījies sarīkot teroraktu, uzspridzinot ķenguru
Besims martā interneta sarunās ar citu pusaudzi ārvalstīs apspriedis ķengura izmantošanu teroraktā. Ķenguram somā tiktu iekrauta sprāgstviela C4, uz dzīvnieka tiktu uzkrāsots džihādistu grupējuma “Islāma valsts” simbols, un ķengurs pēc tam tiktu uzrīdīts policistiem.
Pasaulē
2016. gada 28. janvāris, 11:16

Austrālijā pusaudzis grasījies sarīkot teroraktu, uzspridzinot ķenguru

Jauns.lv

Austrālija terorakta plānošanā apsūdzēts pusaudzis apspriedis iespēju izmantot ķenguru sprādziena sarīkošanā, ceturtdien ziņoja mediji, atsaucoties uz tiesas dokumentiem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

19 gadus vecais Sevdets Besims tika aizturēts pērnā gada aprīlī pretterorisma reidos Melburnā. Viņam izvirzītas četras apsūdzības saistībā ar sprādziena plānošanu kaujās kritušo Austrālijas un Jaunzēlandes Armijas korpusa (ANZAC) karavīru piemiņas dienā, bet viņš savu vainu neatzīst.

Viņam bija izvirzīta vēl viena apsūdzība terorakta īstenošanas plānošanā, bet tā vēlāk tika atsaukta.

Prokurori apgalvo, ka Besims martā interneta sarunās ar citu pusaudzi ārvalstīs apspriedis ķengura izmantošanu teroraktā. Ķenguram somā tiktu iekrauta sprāgstviela C4, uz dzīvnieka tiktu uzkrāsots džihādistu grupējuma “Islāma valsts” simbols, un ķengurs pēc tam tiktu uzrīdīts policistiem.

Besims šajās sarunās arī sacījis, ka viņš "labprāt novāktu dažus policistus".

Besims stājās tiesas priekšā divas dienas pēc tam, kad Austrālijas varas iestādes apsūdzēja 18 gadus vecu pusaudzi no Sidnejas pilsētas par dokumentu vākšanu, kuros minētas iespējas sarīkot teroraktus.

Austrālija arvien vairāk bažījas par ekstrēmisma rašanos pašu zemē un 2014.gadā paaugstināja terorisma draudu līmeni līdz augstam.

Vairākās Austrālijas pilsētās ir veikti pretterorisma reidi, un valdība pieņēmusi jaunus nacionālās drošības likumus.

Besims tika paturēts apcietinājumā, un 3.februārī viņš stāsies Viktorijas štata Augstākās tiesas priekšā.

LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA