Lietuva atsaka uzturēšanās atļauju sava pilsoņa laulātajam draugam - gejam
Ja homoseksuālo vīriešu ģimene - baltkrievs un lietuvietis - vēlēsies dzīvot kopā, acīmredzot būs jāemigrē no Lietuvas, jo šajā valstī viņi to darīt nevarēs.
Pasaulē
2016. gada 28. janvāris, 22:49

Lietuva atsaka uzturēšanās atļauju sava pilsoņa laulātajam draugam - gejam

Jauns.lv

Lietuvas Migrācijas departaments ir atteicies izsniegt pagaidu uzturēšanās atļauju Baltkrievijas pilsonim, kurš Nīderlandē ir apprecējies ar citu vīrieti - Lietuvas pilsoni -, apstiprināja Lietuvas Iekšlietu ministrijā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Lēmums, pamatojoties uz sniegtajiem datiem, ir atteikt pagaidu uzturēšanās Lietuvā atļaujas izsniegšanu," teica Lietuvas iekšlietu ministra padomnieks Toms Beržinsks.

Lēmumu 14 dienu laikā var pārsūdzēt Viļņas administratīvajā apgabaltiesā.

Lietuvas Migrācijas departamenta vadītāja pienākumu izpildītāja Evelina Gudzinskaite BNS sacīja, ka lēmums pieņemts atbilstoši Iekšlietu ministrijas nostājai.

"Tā kā šis ir pirmais tāda veida gadījums un tiek radīts precedents, mēs lūdzām Iekšlietu ministrijai sniegt savu viedokli, jo šī institūcija ir atbildīga par migrācijas politiku. Iekšlietu ministrija atbildēja, ka viendzimuma laulības Lietuvā nav atļautas un tāda laulība Lietuvā netiek atzīta," viņa paskaidroja.

Lietuvas tiesību normas par ārvalstnieku tiesisko statusu paredz, ka ģimeņu atkalapvienošana notiek, pamatojoties uz izsniegtām atļaujām par pagaidu uzturēšanos Lietuvā. Likums noteic, ka Eiropas Savienības pilsoņu ģimenes locekļi ir laulātie draugi vai personas, ar kurām viņiem ir reģistrēta partnerība, kā arī to bērni. Lietuvas tiesību normas pieļauj laulību vienīgi heteroseksuālu cilvēku starpā.

Ziņu vietnes "lrytas.lt" rīcībā esošā informācija liecina, ka homoseksuālo vīriešu pāris apprecējās Nīderlandē.

LETA/ Foto: Shutterstoc, AFP/LETA