Pasaulē
2016. gada 29. janvāris, 08:30

Pirmais foto: tāds izskatās 15 gadu vecais migrants, kurš nodūra bēgļu centrā strādājošo Aleksandru

Jauns.lv

Lai arī jaunietis ir nepilngadīgs un pēc likuma viņa seja nedrīkstētu tikt rādīta medijos, britu lielākajiem tabloīdiem izdevies iegūt attēlus no tiesas zāles, kurā pirmo reizi uzrunāts 15 gadu vecais Jusafs Kalifs Nūrs, uz kura sirdsapziņas ir 22 gadus vecās Aleksandras Mezeres pāragri aprautā dzīvība. Aleksandra strādāja bēgļu centrā Zviedrijas pilsētā Mēlndālē, kur šis jaunietis darbinieci sadūra, un pirmdienas vakarā slimnīcā viņas dzīvība izdzisa.

Slepkavībā apsūdzētais Nūrs ir somāliešu izcelsmes un Zviedrijā nonācis tikai pērnajā vasarā. Jusafs Kalifs Nūrs šobrīd ir arestēts, viņam nozīmēts advokāts, un vakar bija pirmā sastapšanās tiesā Gēteborgā.

Apsūdzētais ir 1,82m garš un izskatās krietni nobriedušāks par saviem piecpadsmit gadiem. Zviedru sabiedrība komentāros ziņu portālos min, cik gan ironiski esot, ka Aleksandras Mezeres slepkavu sauc par "bērnu", jo viņš izskatoties vairāk nekā pieaudzis.

Nūrs kopš ierašanās Zviedrijā uzturējies bēgļu centrā, kur pārsvarā mitinājās 14-17 gadus veci imigrantu pusaudži. Liktenīgajā pirmdienas pēcpusdienā Aleksandra Mezere bijusi vienīgā uz vietas esošā darbiniece, kad izcēlās kautiņš starp apsūdzēto un vēl kādu centra iemītnieku. Darbiniece iejaukusies notiekošajā un tikusi nāvējoši sadurta.

Nūra pirmajā nopratināšanā noskaidrots, ka mirusī jauniete nebija viņa mērķis, viņa "vienkārši pagadījās pa ceļam" - šādi skaidroja kāds policijas pārstāvis. Uzbrucējam pirms tam bijis "psiholoģisks sabrukums" un viņš gribējis izrēķināties ar kādu citu cilvēku, vēsta "Mail Online".

Uz tiesneses jautājumu, vai apsūdzētais vēlētos paust kādu publisku paziņojumu, Jusafs Kalifs Nūrs ar advokāta starpniecību šo iespēju noraidīja, un vēlāk tiesa turpinājās aiz slēgtām durvīm. Paredzams, ka lietu turpinās skatīt 11.februārī. Kasjauns.lv jau ziņoja, ka diplomētas psiholoģes Aleksandras Mezeres slepkavība satricinājusi Zviedriju. Tikai 22 gadus vecā sieviete bēgļu centrā sāka strādāt pērnā gada rudenī un ar saviem pienākumiem bijusi apmierināta.


Kasjauns.lv/Foto: Facebook/Reuters/ ekrānuzņēmums no Mark Richards "Daily Mail Online"