Nirnbergā atvērta pirmā bēgļu patversme gejiem un lesbietēm
20 gadus vecais sīriešu bēglis Omārs, kurš atzinis, ka ir gejs.
Pasaulē
2016. gada 1. februāris, 17:34

Nirnbergā atvērta pirmā bēgļu patversme gejiem un lesbietēm

Jauns.lv

Vairojoties bažām par seksuālo minoritāšu drošību pārpildītajās patvēruma meklētāju mītnēs, Vācija pirmdien atvērusi pirmo bēgļu patversmi gejiem un lesbietēm.

Jaunajā patversmē Nirnbergā, Vācijas dienvidos, ir vietas astoņiem cilvēkiem, sacīja Mihaels Glass, kura vadītā biedrība "Fliederlich" nākusi klajā ar šo iniciatīvu.

"Neviens vēl nav ievācies, bet tas ir vienas vai divu dienu jautājums. Mājvieta ir gatava," viņš sacīja.

Četri cilvēki no Irānas, Irākas, Sīrijas un Etiopijas ir lūguši piešķirt dzīvesvietu "nelielajā divstāvu mājā", viņš piebilda.

Biedrība nolēmusi atvērt patversmi pēc tam, kad ar to bija kontaktējušies 20 bēgļi, kas sacījuši, ka patversmēs, kurās viņi ir ievietoti, viņi jūtas apdraudēti.

"Aizspriedumi neizzūd, šķērsojot robežu," norādīja Glass, piebilstot, ka tie, kas savās dzimtajās valstīs tiek vajāti seksuālās orientācijas dēļ, ir apdraudēti arī bēgļu patversmēs Vācijā.

Sagaidāms, ka Berlīnē vēl šomēnes tiks atvērta bēgļu patversme gejiem un lesbietēm ar 120 vietām.

Nav oficiālu datu par vardarbību Vācijā pret homoseksuāļiem bēgļiem, tomēr Berlīnes un Brandenburgas federālo zemju geju un lesbiešu apvienība no 1.augusta līdz 31.decembrim reģistrējusi 95 incidentus, ieskaitot fizisku vardarbību, seksuāla rakstura uzbrukumus un draudus.

LETA/Foto: AFP/LETA

Tēmas