Bēgļu it kā izvarotā Ļiza atrodoties Berlīnes psihiatriskajā klīnikā. Mātei par notikušo ir sava versija
Informācija ap skandalozo it kā izvarošanas gadījumu ir ļoti pretrunīga; tāpat joprojām nekur netiek rādīta nedz viņas, nedz mātes seja, lai gan Ļizas pazušanas laikā bija tapuši pat plakāti.
Pasaulē
2016. gada 1. februāris, 18:55

Bēgļu it kā izvarotā Ļiza atrodoties Berlīnes psihiatriskajā klīnikā. Mātei par notikušo ir sava versija

Jauns.lv

13 gadu vecā krievu izcelsmes meitene Ļiza, kura sacēla kājās vai visu Vāciju, paziņodama – visticamāk, melodama -, ka ir bēgļu izvarota, šobrīd ievietota psihiatriskajā slimnīcā, atsaucoties uz vāciešu „Der Spiegel” ziņo „Doždj”. Vācu izdevums ticies ar meitenes māti 28.janvārī.

Joprojām netiek atklāta ne meitenes, ne mātes identitāte, taču sieviete pastāstījusi medijiem, ka viņas meita patiešām tikusi izvarota, nevis melojusi par to. Intervijas laikā Ļizas māte ik pa brīdim raudājusi, atceroties skatu, kādā bērns pārnāca mājās pēc 30 stundu prombūtnes. Ļiza policijai apgalvoja, ka 11.janvāra naktī banda ar melnīgsnējiem vīriešiem viņu nolaupījuši un izvarojuši.

Atgādinām, ka 29. janvārī “Berlīnes Ļizas” lieta tika izbeigta, “Bild” žurnālistiem apstiprināja prokuratūras pārstāvis Martīns Štelners. Pēc viņa teiktā, savu 30 pazušanas stundu laikā pusaudze nav ne izvarota, ne arī ar viņu veiktas citas seksuāla rakstura darbības. Štelners tāpat arī piebilda, ka noskaidrot patiesību šajā stāstā palīdzējuši pašas Ļizas mobilā telefona datu atšifrējumi. Pārbaudot Ļizas telefona datus, izmeklētāji atklāja svarīgu liecinieku. “Mēs atradām 19 gadu vecu jaunieti. Pie viņa bija Ļizas mantas,” paskaidroja prokuratūras pārstāvis. Ļizas paziņas pastāstīja: meitene lūgusi, vai drīkst pārnakšņot pie viņiem, jo uz skolu izsaukti meitenes vecāki.

Ļizas 19 gadu vecais draugs un viņa māte izmeklētājiem apliecinājuši, ka liktenīgajā 11. janvāra “izvarošanas naktī” pusaudze patiesībā viņu mājās slēpās no saviem vecākiem.

Taču tas pagalam nesaskan ar Ļizas mātes sacīto “Der Spiegel”. Pārnākot mājās, Ļiza bijusi tērpta vien legingos un krūšturī, un kedās. Pusaudzes seja bija saskrāpēta, lūpas asiņainas un redzami arī zilumi uz ādas. Ļiza mātei paskaidrojusi, ka izvarotāji nerunāja vācu valodā.

Ļiza stāstījusi par trim vīriešiem, kas viņu nolaupījuši un aizveduši uz vienistabas dzīvokli, kur bijusi spiesta izģērbties. Vēlāk notikusi izvarošana, meitas stāstīto atreferē māte.

Jāatzīmē, ka Vācijas prokuratūra piektdien nāca klajā ar paziņojumu, ka nekādas izvarošanas pēdas Ļizas ķermenī nav konstatētas, tāpat nekas neliecina, ka būtu bijusi nolaupīšana.

13 gadus vecā meitene šobrī atrodoties psihiatriskajā klīnikā, apliecinājusi viņas māte. Nekādas sīkākas informācijas par viņas veselības stāvokli šobrīd nav.

Kasjauns.lv/Foto: Ekrānuzņēmums no video, Shutterstock

Tēmas