Kadirovs ar video palīdzību izsaka tiešus slepkavības draudus Putina kritiķim Kasjanovam
Krievijas bijušais premjerministrs un opozīcijas Tautas brīvības partijas (PARNAS) priekšsēdētājs Mihails Kasjanovs redzams optiskajā tēmeklī.
Pasaulē
2016. gada 1. februāris, 21:07

Kadirovs ar video palīdzību izsaka tiešus slepkavības draudus Putina kritiķim Kasjanovam

Jauns.lv

Čečenijas prokremliskais līderis Ramzans Kadirovs pirmdien sociālajā tīklā "Instagram" publicējis video, kurā Krievijas bijušais premjerministrs un opozīcijas Tautas brīvības partijas (PARNAS) priekšsēdētājs Mihails Kasjanovs redzams optiskajā tēmeklī.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kadirova video ir "tieši slepkavības draudi", brīdināja PARNAS priekšsēdētāja vietnieks Iļja Jašins. "Šie puiši Čečenijā ir visīstākie bandīti, kurus piesedz [Krievijas prezidents Vladimirs] Putins. Kasjanovam tiešā veidā tiek draudēts ar slepkavību," viņš uzsvēra.

PARNAS gatavo iesniegumu tiesībsargājošajām iestādēm, radio "Eho Moskvi" sacīja partijas otrs vicepriekšsēdētājs Vladimirs Karamurza jaunākais, kurš arī Kadirova video redzams optiskajā tēmeklī.

"Mēs redzam, ka teju gada laikā, kas pagājis kopš mūsu biedra Borisa Ņemcova nošaušanas uz Lielā Kremļa tilta, pieaug šo darbinieku pilnīgā nesodāmība, kas jau pilnīgi neslēpjoties, atklāti un publiski draud tiem, kurus viņi uzskata par ienaidniekiem un "piekto kolonnu". Mēs saprotam, ka šī nozieguma pēdas, šīs slepkavības pēdas acīmredzot ved uz Grozniju," viņš piebilda.

"Vladimirs Putins ir valsts konstitūcijas garants, turklāt viņam nodotas valsts operatīvo iestāžu vadības pilnvaras. Šajā saistībā viņš nevar nereaģēt uz šādām valsts subjektu līderu antikonstitucionālām darbībām," uzsvēra pats Kasjanovs.

Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs sacīja, ka Kremlis neseko norisēm Kadirova kontā sociālajā tīklā "Instagram", tomēr tagad pievērsīsies jautājumam par tajā ievietoto video ar Kasjanovu optiskajā tēmeklī.

Kadirova publicētais video:


BNS/Foto: Ekrānuzņēmums no video, EPA/LETA