Opozīcija ziņo, ka Sīrijas ziemeļos nogalināti 4 Sīrijas un 4 Krievijas ģenerāļi
Sīrijas ziemeļos netālu no robežas ar Turciju uzbrukumā nogalinātas 15 militārpersonas, tai skaitā četri Sīrijas un četri Krievijas ģenerāļi.
Pasaulē
2016. gada 4. februāris, 12:48

Opozīcija ziņo, ka Sīrijas ziemeļos nogalināti 4 Sīrijas un 4 Krievijas ģenerāļi

Jauns.lv

Sīrijas ziemeļos netālu no robežas ar Turciju uzbrukumā nogalinātas 15 militārpersonas, tai skaitā četri Sīrijas un četri Krievijas ģenerāļi, paziņojuši Sīrijas opozīcijas pārstāvji, kuri vēlējās palikt anonīmi.

Viņi norādīja, ka Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīma un Krievijas bruņoto spēku augsta ranga virsnieku tikšanās vietai esot noticis uzbrukums.

Tikšanās laikā bija plānots apspriest nesenos militāros notikumus un plānot nākamos soļus.

Bojāgājušo vidū esot četri Sīrijas un četri Krievijas ģenerāļi.

Nogalināto vidū esot Krievijas bruņoto spēku ģenerālleitnants vārdā Jurijs, kurš koordinējis uzbrukumus šajā apvidū.

Trīs citiem nogalinātajiem augsta ranga Krievijas virsniekiem esot bijusi ģenerālmajora dienesta pakāpe.

Trešdienas vakarā Krievijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka Sīrijā ir gājis bojā kāds Krievijas militārais padomnieks, kura vārds, dienesta pakāpe un ieņemamais amats netika atklāts. Tika ziņots, ka viņš "pildījis uzdevumu, sniedzot palīdzību Sīrijas armijai jauna bruņojuma apgūšanā".

Sīrijā kopš 2011.gada notiek pilsoņkarš, kurā pret valdību cīnās sašķeltās bruņotās opozīcijas grupējumi un ekstrēmistu organizācijas, tādas kā "Islāma valsts" un "Al Nusra". Atbilstoši ANO datiem kopš karadarbības sākuma Sīrijā dzīvību zaudējuši vairāk nekā 250 000 cilvēku.

Krievija uzlidojumus Asada pretiniekiem sāka 30.septembrī.

LETA/Foto: AFP/LETA