Vācija vairs netiek galā: bēgļu skaits tik milzīgs, ka grūti piereģistrēt
Patvēruma meklētāju skaits ir tik iespaidīgs, ka 300 līdz 400 tūkstoši bēgļu Vācijā vēl nav pat reģistrēti.
Pasaulē
2016. gada 5. februāris, 23:16

Vācija vairs netiek galā: bēgļu skaits tik milzīgs, ka grūti piereģistrēt

Jauns.lv

Vācijas varasiestādēm ir grūtības reģistrēt patvēruma meklētājus un izskatīt lielo skaitu pieteikumu, piektdien atzina valsts bēgļu aģentūras vadītājs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"670 000 līdz 770 000 cilvēku, kuri 2015.gadā ieradās Vācijā, joprojām nav saņēmuši galīgo lēmumu par to patvēruma pieteikumiem," paziņoja Vācijas Federālā migrācijas un bēgļu biroja vadītājs Franks Jirgens Veize, piebilstot, ka vairums no viņiem pat nav varējuši iesniegt savus pieteikumus.

"Tā ir nepieņemama situācija. Tas ir nopietni un nepieņemami, ka cilvēkiem ir jāgaida tik ilgi. Tas ir slikti attiecībā uz integrācijas izredzēm, un arī darba tirgum ir slikti, kad tas aizņem tik ilgu laiku," viņš uzsvēra.

Pirms lūgums piešķirt patvērumu var tikt iesniegts, atbraucēji varasiestādēm vispirms ir jāreģistrē, bet pēc tam tos pēc proporcionālas kvotu sistēmas sadala pa federālajām zemēm visā Vācijas teritorijā. Ierodoties attiecīgajā federālajā zemē, viņi var iesniegt lūgumu piešķirt patvērumu.

Veize atklāja, ka 300 līdz 400 tūkstoši bēgļu Vācijā vēl nav pat reģistrēti.

Biroja vadītājs arī norādīja, ka varasiestādes līdz gada beigām nav spējušas izskatīt 370 000 patvēruma pieteikumu.

Janvārī Vācijā ieradās 91 674 patvēruma meklētāji, kas ir par 20% mazāk nekā decembrī. No tiem lielākā grupa ir Sīrijas pilsoņi - 35 822 cilvēki.

Pērn Vācijā kopā ieradās 1,1 miljons patvēruma meklētāju.

LETA, AFP/ Foto: AFP/LETA

Tēmas