Pasaulē
2016. gada 6. februāris, 23:05

Somālijas ministrs apstiprina bumbas eksploziju lidmašīnā, kas šonedēļ nolaidās Mogadišu

Jauns.lv

Somālijas transporta ministrs Ali Džama Džangali sestdien paziņoja, ka bumba ir iemesls, kura dēļ šonedēļ valsts galvaspilsētā piespiedu nolaišanos veica reģionālās aviokompānijas lidmašīna un gāja bojā viens cilvēks.

Ministrs preses konferencē sestdien teica, ka izmeklētāji ir secinājuši, ka bumbas eksplozija izraisīja caurumu lidmašīnas fizelāžā un tās mērķis bija izraisīt Dubaijā bāzētās Austrumāfrikas reģionālās aviosabiedrības "Daallo Airlines" reisa pasažieru lidmašīnas ar 81 cilvēku avāriju.

Džangali norādīja, ka tādi secinājumi izdarīti pēc sākotnējās izmeklēšanas un tā tiek turpināta.

Augsta ranga Somālijas izlūkošanas amatpersona, kas runāja anonīmi, jo nav pilnvarota saziņai ar medijiem, ziņu aģentūrai "Associated Press" atklāja, ka saistībā ar sprādzienu ir aizturēti seši cilvēki pēc tam, kad tika izanalizēti videonovērošanas kameru ieraksti lidostā.

Jau vēstīts, ka lidmašīna "Airbus A321-100", kas pieder Grieķijas aviokompānijai "Hermes Airlines", kas to kopā ar apkalpi bija izīrējusi lidsabiedrībai "Daallo Airlines", ar 74 pasažieriem un septiņiem apkalpes locekļiem nolaidās Somālijas galvaspilsētas Mogadišu starptautiskajā lidostā, kur tās pasažieri un apkalpe tika evakuēti.

Sprādzienā un tā izraisītā ugunsgrēkā tika ievainoti divi cilvēki, bet viens cilvēks gāja bojā, izkrītot caur sprādziena radīto caurumu.

Pilots Vladimirs Vodopivecs, kurš ir Serbijas pilsonis, uzreiz pēc incidenta paziņoja, ka uzskata, ka eksploziju izraisījusi bumba. Aviācijas eksperts, kurš apskatīja sprādziena izsistā cauruma fotogrāfijas, atzina, ka šādus postījumus var būt nodarījis spridzeklis.

Lidmašīna bija spiesta nolaisties dažas minūtes pēc tam, kad tā bija pacēlusies gaisā no Mogadišu lidostas, lai dotos uz Džibuti.

BNS

Tēmas