Bēgot no Krievijas atbalstītā Sīrijas režīma, pie Turcijas robežas sapulcējušies 30 000 bēgļu. FOTO
Sīrijas Alepo provincē pie robežas ar Turciju sapulcējušies aptuveni 30 000 sīriešu bēgļu.
Pasaulē
2016. gada 8. februāris, 21:38

Bēgot no Krievijas atbalstītā Sīrijas režīma, pie Turcijas robežas sapulcējušies 30 000 bēgļu. FOTO

Jauns.lv

Bēgot no Krievijas kara aviācijas atbalstītās Sīrijas režīma ofensīvas, Sīrijas Alepo provincē pie robežas ar Turciju sapulcējušies aptuveni 30 000 sīriešu bēgļu, pirmdien paziņojis Turcijas premjerministrs Ahmets Davutoglu.

Kopīgā preses konferencē ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli Turcijas premjerministrs sacīja, ka nepieciešamības gadījumā sīrieši tiks pārlaisti pāri robežai, bet uzsvēra, ka no Turcijas nevar sagaidīt, ka tā risinās bēgļu jautājumu viena pati.

Pagaidām Turcijas robeža ar Sīrijas ziemeļrietumiem ir slēgta.

Turcija jau ir uzņēmusi 2,7 miljonus sīriešu bēgļu.

Davutoglu sacīja, ka nepieciešamības gadījumā Turcija uzņems pie robežas sapulcējušos sīriešus, bet uzsvēra: "Nevienam nevajadzētu pieņemt, ka tāpēc vien, ka Turcija uzņem visus bēgļus, no tās var gaidīt, ka tā viena risinās bēgļu jautājumu."

Merkeles vizītes mērķis ir panākt Turcijas sadarbību centienos mazināt migrantu un bēgļu plūsmas, kas dodas uz Rietumeiropu.

Saskaņā ar Eiropas Savienības (ES) un Turcijas novembrī panākto vienošanos Ankarai tika apsolīti trīs miljardi eiro, lai tā uzlabotu savu robežkontroli un valstī esošo sīriešu bēgļu dzīves apstākļus, tādējādi ierobežojot nelegālo imigrantu straumi, kas pārpludinājusi Eiropu.

Trešdien ES un Turcija panāca galīgo vienošanās par to, kā šis finansējums tiks iegūts.

Tomēr nedz vienošanās, nedz ziema acīmredzot nav spējusi iebiedēt imigrantus un Grieķijas krastos ik dienas piestāj jaunas laivas ar bēgļiem.

   

LETA/Foto: AFP/LETA, EPA/LETA

Tēmas