Iebraucēju banda Lielbritānijā notiesāta par meitenes izvarošanu. FOTO
Bredfordas tiesas tiesnesis par britu meitenes izvarošanu gada garumā šos vīriešus sodīja ar kopumā 143 gadiem cietumā.
Pasaulē
2016. gada 9. februāris, 13:44

Iebraucēju banda Lielbritānijā notiesāta par meitenes izvarošanu. FOTO

Jauns.lv

Divpadsmit vīrieši, Āzijas un Pakistānas izcelsmes musulmaņi, Lielbritānijā notiesāti ar kopumā 143 gadiem cietumā par teju gadu ilgušu jaunas baltādainās meitenes izvarošanu, kad viņa bija vien 13 gadu veca.

Bredfordas Kroņa tiesa ar ilgu gadu cietumsodu sodījusi bandu, kurai inkriminē virkni izvarošanas epizožu laika posmā no 2011. līdz 2012.gadam. Vīriešu upuris - baltādaina britu meitene Jorkšīras rietumdaļā, kurai bija vien 13 gadu.

Tiesā ziņots, ka vienā no izvarošanas reizēm to ar pusaudzi darīja pat pieci vīrieši pēc kārtas. Apcietinātie piederējuši Kingslijas musulmaņu kopienai, un tās līderis Zafars Ali britu medijam "Mail Online" pastāstīja, ka kopienā šis noziegums tiek nosodīts, tomēr daļa ticībasbrāļu paliek pie uzskata, ka, "lai dejotu tango, ir vajadzīgi divi", proti, atsevišķi kopienas biedri norāda arī uz cietušās pusaudzes vainu notikušajās sērijveida izvarošanās.

Visiem vīriešiem tika piespriesti cietumsodi 12 - 17 gadu ilgumā; kopskaitā šiem cilvēkiem piespriests 143 gadu ieslodzījums. Zafars Ali norādīja: "Visi tagad tic, ka taisnā tiesa ir notikusi, un mums ir jāvirzās uz priekšu. Šī bija mācība visai Lielbritānijas musulmaņu kopienai". Viņš piebilda, ka jebkurš saprātīgs musulmanis nosoda šos noziegumus, tāpēc nedrīkstētu pēc šiem izvarotājiem spriest par visu reliģiju un tās tikumiem.

Lai arī notiesāti ir 12 imigranti, ir pamats uzskatīt, ka pats bandas līderis Ahmeds Al Čoudhurijs šobrīd atrodas Bangladešā, kurp aizbēdzis pēc tam, kad tikko bija sākta izmeklēšana šajā lietā. Viņu vaino "seksa verdzības" organizēšanā, kas ir izplatīta parādība vairākās Āzijas valstīs.

 

Kasjauns.lv/Foto: Ekrānuzņēmumi no "Mail Online"