Kadirova draudi sāk īstenoties? Maskavā čečenu grupa uzbrukusi Putina kritiķim Kasjanovam
Mihails Kasjanovs par notikušo vērsies policijā.
Pasaulē
2016. gada 10. februāris, 14:08

Kadirova draudi sāk īstenoties? Maskavā čečenu grupa uzbrukusi Putina kritiķim Kasjanovam

Jauns.lv

Maskavā otrdienas vakarā aptuveni desmit čečenu grupa uzbrukusi bijušajam Krievijas premjerministram, opozīcijas Krievijas Tautas brīvības partijas ("Parnas") priekšsēdētājam Mihailam Kasjanovam, restorānā viņam metot ar torti un citiem priekšmetiem.

Kā paziņoja partijas locekle Natālija Peļevina, uzbrucēji atbraukuši vairākās automašīnās un runājuši čečenu valodā. "Vairāki cilvēki ienāca restorānā un pēc kaut kāda laika mēģināja viņam uzbrukt, metot tortes un citus priekšmetus," telekanālam "Doždj" pastāstīja Peļevina.

Kā aģentūrai "Interfax" pastāstīja Kasjanovs, incidents noticis restorānā Maskavas centrā, kur pie viņa piegājuši aptuveni desmit nepazīstami "neslāviska izskata" cilvēki, metuši viņam ar lielu torti, izteikuši draudus un pēc tam aizbraukuši vairākās automašīnās.

Kasjanovs vērsies policijā par notikušo.

Jau ziņots, ka 1.februārī Čečenijas vadītājs Ramzans Kadirovs sociālajā tīklā "Instagram" publicēja video, kurā Kasjanovs un viņa vietnieks Vladimirs Kara-Murza redzami optiskajā tēmeklī. Kadirova komentārs pie video vēstīja: "Kasjanovs atbraucis uz Strasbūru pēc naudas Krievijas opozīcijai. Kas nesaprata, tas sapratīs."

Kasjanovs Kadirova ierakstu novērtēja kā kūdīšanu uz slepkavību un 3.februārī vērsās Federālajā drošības dienestā (FDD) ar lūgumu ierosināt krimināllietu pret Kadirovu.

Kadirova publicētais video:


LETA/Foto: AFP/LETA, EPA/LETA