foto: Ekrānuzņēmums
Populārs Krievijas TV diktors atzīstas, ka viņam ir Lielbritānijas pilsonība un dzīvoklis Londonā
Sergejs Briļevs.
2018. gada 27. novembris, 20:35

Populārs Krievijas TV diktors atzīstas, ka viņam ir Lielbritānijas pilsonība un dzīvoklis Londonā

Jauns.lv

Pazīstamais Krievijas TV žurnālists un ziņu raidījuma vadītājs Sergejs Briļevs atzinies, ka viņam ir arī otra pilsonība - Lielbritānijas, un ar šo paziņojumu pārsteidzis daudzus sava talanta cienītājus, vēsta Krievijas mediji.

Briļeva darba devējs ir TV kanāls "Rossija". Kā apgalvo pats žurnālists, viņa darba devēji zinājuši, ka viņam ir dubultpilsonība, kā arī nekustamais īpašums Londonā. Kā vēsta medijs "Meduza", Briļevs neuzskata, ka būtu pārkāpis likumu, jo viņš nav amatpersona, kā arī viņam nav piekļuves valsts noslēpumam.

Pats fakts par Lielbritānijas pilsonību Briļevam tika izplatīts no Alekseja Navaļnija fonda, kas apkaro korupciju. Paziņojumā norādīts, ka žurnālists Briļevs kopā ar sievu atrodams Londonas Notinghilas vēlētāju sarakstos. Turklāt tur atrodas uz Briļeva sievas Irinas vārda reģistrēts dzīvoklis 900 000 ASV dolāru vērtībā. Iepriekš Irina Briļeva telekanālam "Doždj" paudusi, ka ne viņa, ne viņas vīrs īpašumus Londonā nav pirkuši. 

Sergejs Briļevs šobrīd ir telekanāla "Rossija" direktora vietnieks, kā arī vada informatīvo pārraidi "Ziņas sestdienā".  Viņu uzskata par vienu no galvenajiem Krievijas propogandistiem.  1995.-2001.gadā Briļovs pastāvīgi dzīvojis Londonā, kur veidojis sižetus Krievijas televīzijai. Pazīstamākais veikums ir viņa ikgadējās programmas "Tiešā līnija ar Vladimiru Putinu", kurās Briļevs piedalījās no 2001. līdz 2007.gadam. Tāpat Briļovs komentējis visas Putina inaugurācijas.