Džordžs Klūnijs ar kundzi pie Merkeles apspriež bēgļu krīzi. FOTO
Tikšanās Merkeles birojā Berlīnē ilga aptuveni stundu.
Pasaulē
2016. gada 12. februāris, 16:08

Džordžs Klūnijs ar kundzi pie Merkeles apspriež bēgļu krīzi. FOTO

Jauns.lv

Holivudas aktieris Džordžs Klūnijs un viņa sieva Amala piektdien tikušies ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli, lai apspriestu bēgļu krīzi.

Aktieri pavadīja Libānā dzimusī Amala Klūnija, kura ir pazīstama juriste. Sarunā piedalījās arī Lielbritānijas bijušais ārlietu ministrs un organizācijas "International Rescue Committee" vadītājs Deivids Milibends. "Pēc Klūnija kunga un kundzes prasības sasauktajā sanāksmē notika apmainīšanās ar viedokļiem par bēgļu politiku, kā arī ar starptautiskiem konfliktiem saistītajām problēmām," norādīja Merkeles pārstāvis.

Klūnijam ceturtdien Berlīnes kinofestivālā tika uzdots jautājums, kā viņš vērtē Merkeles politiku bēgļu jautājumā. "Es tai pilnībā piekrītu," sacīja 54 gadus vecais Klūnijs.

Klūnijs Berlīnē ieradies uz režisoru brāļu Koenu jaunākās filmas "Hail, Caesar!" pirmizrādi. Viņš kinolentē spēlē vienu no galvenajām lomām. Ceturtdienas preses konferencē kāds žurnālists pajautāja Klūnijam, ko viņš darījis, lai palīdzētu risināt bēgļu krīzi. "Un ko jūs pats esat darījis?" atjautāja Klūnijs. "Es veltu daudz laika šīm lietām, tāpēc ir dīvaini saņemt tādu jautājumu. Es esmu bijis daudzās bīstamās vietās un ticies ar bēgļiem," viņš piebilda.

Klūnijs teica, ka vēloties uzņemt filmu par Sudānas reģionu Dārfūru, taču vēl neesot atradis gana labu scenāriju. Viņš piebilda, ka filmas par aktuāliem jautājumiem traucējot veidot ilgais uzņemšanas laiks.

"Diemžēl kinoindustrijā mēs reaģējam uz situācijām, nevis esam līderi," viņš skaidro. "Lietas notiek, tiek sarakstīti scenāriji, bet ir vajadzīgi vairāki gadi, lai tiktu uzņemta filma."

Klūnijs ir pazīstams ne tikai kā aktieris, bet arī politiskais aktīvists. Viņš nosodījis karu Irākā, piedalījies kampaņās pret genocīdu Dārfūrā, atbalstījis ASV prezidentu Baraku Obamu un savācis vairākus miljonus dolāru 2010.gada Haiti zemestrīcē cietušajiem.


BNS/Foto: EPA/APF