Saūda Arābija nosūtījusi uz Turciju savas militārās lidmašīnas cīņai pret "Islāma valsti"
Ģenerālis neatklāja, cik lidmašīnas ir nosūtītas uz Turciju.
Pasaulē
2016. gada 14. februāris, 11:32

Saūda Arābija nosūtījusi uz Turciju savas militārās lidmašīnas cīņai pret "Islāma valsti"

Jauns.lv

Saūda Arābija ir nosūtījusi uz Turcijas gaisa spēku bāzi savas militārās lidmašīnas, lai "pastiprinātu" cīņu pret džihādistu grupējumu "Islāma valsts" Sīrijā, svētdien paziņoja augsta ranga Saūda Arābijas amatpersona.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Saūda Arābijas karalistei tagad ir klātbūtne Indžirlikas gaisa spēku bāzē Turcijā," brigādes ģenerāļa Ahmeda al Asiri teikto vēstīja telekanāls "Al-Arabiya".

Viņš norādīja, ka karalistes lidmašīnas un to apkalpes atrodas Turcijā, lai pastiprinātu gaisa triecienus, kurus Saūda Arābija šobrīd veic no savas teritorijas.

Ģenerālis neatklāja, cik lidmašīnas ir nosūtītas uz Turciju.

Al Asiri sacīja, ka lēmums tika pieņemts pēc ASV vadītās koalīcijas valstu tikšanās Briselē, kur ir pieņemts lēmums pastiprināt cīņu pret "Islāma valsti" Sīrijā un Irākā.

Viņš uzsvēra, ka lēmums par lidmašīnu nosūtīšanu ir saskaņots ar koalīciju, piebilstot, ka pret džihādistiem tiek plānota arī sauszemes operācija.

''Koalīcijas spēku vidū ir konsenss par sauszemes operāciju nepieciešamību, un karaliste ir gatava tajā piedalīties," teica ģenerālis.

"Tuvāko dienu laikā tiksies militārie eksperti, lai vienotos par detaļām, darba grupu un katras valsts lomu," atklāja al Asiri.

Jau vēstīts, ka Turcijas ārlietu ministrs Mevluts Čavušolu sestdien paziņoja, ka uz Indžirlikas bāzi varētu tikt nosūtītas Saūda Arābijas militārās lidmašīnas, un abas valstis varētu piedalīties sauszemes operācijās pret "Islāma valsti".

Indžirlikas aviobāze Turcijas dienvidos ir centrs ASV vadītās koalīcijas operācijām pret "Islāma valsti". No bāzes uzlidojumus džihādistu pozīcijām Sīrijā veic ASV, Lielbritānijas un Francijas lidmašīnas.

Konfliktā Sīrijā kopš 2011.gada ir gājuši bojā 260 000 cilvēku.

LETA / Foto: AFP/LETA