foto: REUTERS/SCANPIX
FOTO: Indonēzijā izskalots milzīgs kašalots ar 6 kilogramiem plastmasas atkritumu vēderā
Pasaulē
2018. gada 20. novembris, 14:54

FOTO: Indonēzijā izskalots milzīgs kašalots ar 6 kilogramiem plastmasas atkritumu vēderā

Jauns.lv

Indonēzijas krastos izskalots beigts kašalots jeb spermas valis ar gandrīz sešiem kilogramiem plastmasas atkritumu vēderā, otrdien paziņojušas varasiestādes.

9,5 metru garais valis atrasts ūdenī netālu no Kapotas salas, kas ir daļa no Vakatobi Nacionāla parka Sulavesi salas austrumu daļā.

Kašalota nāves iemesls nav nav zināms, tomēr nacionālā parka parstāvji dzīvnieka vēderā atraduši gandrīz sešus kilogramus plastmasas atkritumu - plastmasas pudeles, somas, sandales, kā arī maisu ar vairāk nekā 1000 auklām, ziņo aģentūra "Reuters".

Kašalota mirstīgās atliekas Indonēzijā tiks izmantotas vietējās jūras akadēmijas mācību nolūkos, taču dzīvnieka liemenis tiks apglabāts.

Indonēzijā izskalots milzīgs kašalots ar 6 kilogramiem plastmasas atkritumu vēderā

gallery icon
8

Līdzīgs atgadījums noticis arī šī gada jūnijā, kad uzmanības centrā nonāca Taizemes krastos izskalota grinda ar vairāk nekā 80 plastmasas atkritumiem vēderā.

Ķīna, Indonēzija, Filipīnas, Vjetnama un Taizeme ir piecas Āzijas valstis, kuras atbildības par gandrīz 60% no plastmasas atkritumiem, kas nonāk okeānos, 2015.gadā paziņojumā vēstīja vides aizsardzības organizācija "Ocean Conservancy".