foto: REUTERS/SCANPIX
“Mīlošā atmiņā par Sadamu Huseinu” – londoniešus pārsteidz piemiņas plāksne uz parka soliņa
Former Iraqi leader Saddam Hussein addresses the court during the first day of his trial for genocide against Kurds in the 1980s in Baghdad in this August 21, 2006 file photo. To match feature IRAQ/WAR REUTERS/Daniel Berehulak/Pool (IRAQ)
Pasaulē
2018. gada 20. novembris, 12:47

“Mīlošā atmiņā par Sadamu Huseinu” – londoniešus pārsteidz piemiņas plāksne uz parka soliņa

Jauns.lv

Londonas reģiona Veinstedas iedzīvotāja Viktorija dalījusies savā sociālā tīkla Twitter kontā ar neizskaidrojamu bildi – piemiņas plāksni bijušajam Irākas prezidentam Sadamam Huseinam, kura uzstādīta uz parka soliņa.

Nav skaidrs, kas plāksni uzstādījis un kāds ir bijis šīs darbības nolūks. Vietējie iedzīvotāji ir sašutuši un neizpratnē. Īpaši saniknoti ir Irākas kopienai piederīgie, saucot redzēto par slimu un neizdevušos joku. Plāksne izskatās oficiāla un visi attēlotie dati ir korekti.

Par laimi ziņa ātri nonāca pie atbildīgajām iestādēm un uzraksts uz sola vairs nav atrodams. Vietējās padomes pārstāvis medijiem sniedzis skaidrojumu: “Mēs neesam devuši atļauju plāksni tur uzstādīt un tā ir noņemta.”

Bijušajam Irākas prezidentam Sadamam Huseinam 2006.gadā tika izpildīts nāvessods pakarot. Huseins tika sodīts par smagiem noziegumiem pret cilvēci.