foto: AP/Scanpix
Elviss Preslijs pēc nāves pagodināts ar Prezidenta Brīvības medaļu
Elviss Preslijs un vēl seši amerikāņi piektdien tika pagodināti ar Prezidenta Brīvības medaļu.
Pasaulē
2018. gada 17. novembris, 23:11

Elviss Preslijs pēc nāves pagodināts ar Prezidenta Brīvības medaļu

LETA

Mirušais rokmūziķis Elviss Preslijs un vēl seši amerikāņi piektdien tika pagodināti ar Prezidenta Brīvības medaļu, kas ir ASV augstākais civilais apbalvojums, un šīs ceremonijas laikā Baltajā namā uz neilgu laiku atskanēja Elvisa balss vienas dziesmas ierakstā.

ASV prezidenta Donalda Trampa rīkotajā ceremonijā ar Brīvības medaļu tika pagodināti vēl divi nelaiķi – beisbolists Džordžs Hermans "Mazulis" Rūts un Augstākās tiesas tiesnesis Antonins Skalija.

Tika apbalvoti arī četri dzīvie – kazino magnāta Šeldona Adelsona sieva Mirjama Adelsone, kas līdzīgi savam vīram ir liela ziedotāja Republikāņu partijai, republikāņu senators Orins Hečs, un bijušās amerikāņu futbola zvaigznes Rodžers Staubahs un Alans Peidžs.

foto: AP/Scanpix
Elviss Preslijs un vēl seši amerikāņi piektdien tika pagodināti ar Prezidenta Brīvības medaļu.

Tramps, apliecinot cieņu Elvisam, kurš septiņdesmitajos gados Baltajā namā bija ticies ar toreizējo prezidentu Ričardu Niksonu, ieturēja pauzi, kad tika atskaņots Elvisa dziedātās gospeļa dziesmas "How great Thou Art" ("Ak, Lielais Dievs") ieraksts.

Tramps sacīja, ka šīs dziesmas atskaņošana bija viņa ideja. Kad atskaņošana tika apturēta jau pēc dažām sekundēm, prezidents bija vīlies un sacīja, ka pasākuma organizatoriem "nav nekādu reklāmas spēju".

Tramps arī atcerējās, ka viņš pats pirms gadu desmitiem bija apmeklējis Elvisa koncertu, kur sajūsminātie fani "ārdījās, kliedza, kļuva traki".

Lai pūli nomierinātu, toreiz tika paziņots, ka "Elviss ir atstājis šo namu", sacīja Tramps. "Ja tas nebūtu pateikts, tad es domāju, ka es vēl būtu tur," pajokoja Tramps.