foto: REUTERS/SCANPIX
Sastrēgumi, haoss un lauzti koki - Ņujorka sagaidījusi pirmo sniegu
A man walks through a snowstorm in Times Square in New York City, New York, U.S. November 15, 2018. REUTERS/Brendan McDermid
2018. gada 16. novembris, 10:41

Sastrēgumi, haoss un lauzti koki - Ņujorka sagaidījusi pirmo sniegu

Jauns.lv

Ņujorka ceturtdienas vakarā sagaidījusi pirmo sniegu, kas radījis haosu ielās un arī dabas postījumus.

Tiek prognozēts, ka šodien sasnigs no 13 līdz pat 16 centimetriem, padarot šī gada novembri par sniegaināko kopš 1938.gada. Lai vai kā, viss atkarīgs no laikapstākļiem pēcpusdienā, jo, siltākam laikam iestājoties, sniegs var pārvērsties lietū.

Tomēr slapjais sniegs un vēja brāzmas nesušas lielus postījumus – nogāzti daudzi koki, notikuši ceļu satiksmes negadījumi, un iedzīvotājiem nācies sastrēgumos pavadīt pat 5 stundas slēgto tiltu dēļ. Slēgts arī centrālais Džordža Vašingtona tilts. Policija ieteikusi cilvēkiem palikt telpās uz izvairīties no pārvietošanās pa bīstamajiem ceļiem.

Arī Ņujorkas mērs Bills de Blasio nācis klajā ar paziņojumu savā sociālā tīkla Twitter kontā, kurā aicina iedzīvotājus ievērot īpašu piesardzību, dodoties ielās, kā arī sola, ka atbildīgās iestādes strādās visu nakti, lai notīrītu un savestu kārtībā ceļus pirms ņujorkiešu došanās rīta gaitās.

Cilvēki sociālajos tīklos ziņo par haosu, kas izcēlies visos piecos ASV pilsētas Ņujorkas rajonos. Liela daļa sūdzējusies par sabiedriskā transporta kavēšanos, kamēr citi pauduši prieku un publicējuši skaistas bildes.

Ņujorka sagaidījusi pirmo sniegu

gallery icon
20