foto: AP/Scanpix
Hašogi slepkavība: atrastas ķimikāliju pēdas, kas, visticamāk, izmantotas, lai atbrīvotos no līķa
Pasaulē
2018. gada 9. novembris, 16:20

Hašogi slepkavība: atrastas ķimikāliju pēdas, kas, visticamāk, izmantotas, lai atbrīvotos no līķa

Jauns.lv / LETA

Saūda Arābijas ģenerālkonsula Mohammada al Otaibi rezidencē Stambulā atrasta fluorūdeņražskābe un citas ķimikālijas, kas, visticamāk, izmantotas, lai atbrīvotos no noslepkavotā žurnālista Džamala Hašogi līķa, laikrakstam "Al Jazeera" atklājis kāds avots Turcijas ģenerālprokuratūrā.

Avots sacīja, ka ķimikālijas atrastas akā Otaibi rezidencē Stambulā. Otaibi pirms rezidences pārmeklēšanas Turciju pameta.

"Al Jazeera" ceturtdien ziņoja, ka Turcijas izmeklētājiem izdevies paņemt paraugus no akas, kad viņiem pagājušajā mēnesī pirmo reizi tika atļauts ieiet konsula rezidencē.

"Mēs zinām, ka naktī no 16. uz 17.oktobri, kad Turcijas izmeklētāji strādāja rezidencē un vēlējās iegūt pilnu piekļuvi dārzam un akai, viņiem atļauja netika dota," bet izmeklētājiem tomēr izdevās paņemt dažus paraugus no akas, ziņoja "Al Jazeera".

"Šie paraugi ir apstrādāti un sniedz pierādījumus, ka tur atradusies fluorūdeņražskābe un citas ķimikālijas," ziņoja laikraksts, piebilstot, ka arī paraugos, kas tika paņemti no kanalizācijas sistēmas diplomātiskajā rajonā, atrasta skābe.

ASV dzīvojušais laikraksta "The Washington Post" līdzstrādnieks un Saūda Arābijas kroņprinča Mohammeda bin Salmana kritiķis Hašogi 2.oktobrī tika nogalināts Saūda Arābijas konsulātā Stambulā, kur viņš bija ieradies, lai saņemtu laulībām ar Turcijas pilsoni nepieciešamos dokumentus.

Žurnālista Hašogi slepkavības izmeklēšana

gallery icon
26

Saūda Arābija sākotnēji noliedza, ka tai būtu jebkas zināms par to, kas noticis ar Hašogi, vēlāk apgalvoja, ka 59 gadus vecais žurnālists konsulātā Stambulā zaudējis dzīvību "dūru cīņā", līdz visbeidzot atzina, ka žurnālists nogalināts ar iepriekšēju nodomu pastrādātā slepkavībā.

Turcijas prokurors pagājušajā nedēļā apstiprināja, ka Hašogi iepriekš izplānotas slepkavības gaitā nožņaugts, tiklīdz viņš 2.oktobrī ienācis konsulātā. Viņa līķis sadalīts un iznīcināts.