foto: Sputnik/Scanpix
Krievijā visiem trim grupveida izvarošanā apsūdzētajiem policistiem uzrādītas apsūdzības
50 gadus veco Salavatu Gaļijevu nogādā Kirovas apgabaltiesā.
Pasaulē
2018. gada 9. novembris, 14:41

Krievijā visiem trim grupveida izvarošanā apsūdzētajiem policistiem uzrādītas apsūdzības

Jauns.lv

Baškortostānas republikas Augstākajā tiesā izskatīja aizstāvības apelāciju par drošības līdzekļa piemērošanu uz izmeklēšanas laiku, piespriežot izvarošanā apsūdzētajiem policistiem arestu līdz 31. decembrim. Izskatot visas sūdzības, tiesa atstāja spēkā Kirovas rajona tiesas lēmumu.

2. novembrī pēc izmeklētāju lūguma Kirovas rajona tiesa attiecībā uz trijiem krimināllietā apsūdzētajiem vīriešiem kā drošības līdzekli piemēroja divu mēnešu ieslodzījumu.

Par izvarošanu aizdomās turamos policistus nogādā tiesā

Policistu pavadībā Kirovas apgabaltiesā tiek nogādāts 50 gadus vecais Karmaskaļinskas rajona iekšlietu biroja priekšnieks Salavats Gaļijevs.

gallery icon
7

Teritoriālās izmeklēšanas departamenta izmeklētāji kopā ar Krievijas Izmeklēšanas komisijas ekspertiem noskaidroja, ka laika posmā no 29. uz 30. oktobri 2018. gadā trīs policisti Ufas rajona migrācijas departamenta ēkā izvaroja 23 gadus vecu meiteni, kura tur strādāja par izmeklētāju.

Upura kriminālistikas pārbaude atklāja, ka viņas ķermenī atrasti bojājumi, kas raksturīgi šāda veida noziegumam. Tiek veiktas arī citas pārbaudes, kuru mērķis ir atklāt  un noteikt ķermenī palikušās bioloģiskās pēdas.

foto: Ekrānuzņēmums
Par izvarošanu aizturētie policisti: Pāvels Jaromčuks, Eduards Matvejevs un Salavats Gaļijevs.

Šobrīd visām krimināllietā apsūdzētajām personām uzrādītas apsūdzības grupveida izvarošanas noziegumā.

Eksperti turpina veikt kompleksu izmeklēšanas darbību, lai noskaidrotu visus nozieguma apstākļus.

Joprojām turpinās kriminālprocesa izmeklēšana.

23 gadus vecās izmeklētājas versija

Cietusī atklāja, ka policijas pārvaldē tajā naktī visi trīs draugi: Ufas rajona policijas priekšnieks, Karamaskaļinskas rajona priekšnieks un Migrācijas departamenta vadītājs sarīkojuši pasēdēšanu. Iedzeršanas laikā viņi atcerējušies par savu jauno kolēģi.

foto: Ekrānuzņēmums
23 gadus vecā izmeklētāja tikai šogad absolvējusi Ufas tiesību institūtu.

Drosmīgākais no viņiem palūdzis padoto ierasties kabinetā, aizbildinoties ar darba lietām. Tā kā pie viņas vērsies vecākais virsnieks, izmeklētāja nevarēja atteikt, un viņa pat nenojauta, ka viss izvērtīsies tik briesmīgi. Sākumā viņi vēlējušies meiteni piedzirdīt, bet pēc tam visi trīs vīrieši par padoto ņirgājušies līdz pat rītam. Pēc notikušā viņa neklusēja un pastāstīja par izvarošanu savam tēvam, kurš ir augstas pakāpes gvardes darbinieks, kā arī uzrakstīja iesniegumu izmeklēšanas komisijai, pēc kā arī tika ierosināta lieta.

Cietusī ir viena no ietekmīgākā Ufas rosgvardes darbinieka, OMON ģenerāļa meita. Simpātiskā meitene esot teicamniece un vecāku lepnums. Viņa nesen beigusi studijas un šā gada jūlijā absolvējusi Ufas tiesību institūtu. Pēc tam viņa sākusi strādāt Ufas rajona Baškortostānas iekšlietu birojā par izmeklētāju.

Tēmas