foto: AP/Scanpix
Jauni pavedieni Hašogi slepkavībā: izmantots "dubultnieks", kas vilcis mirušā drēbes
Pasaulē
2018. gada 22. oktobris, 19:10

Jauni pavedieni Hašogi slepkavībā: izmantots "dubultnieks", kas vilcis mirušā drēbes

Jauns.lv / LETA

Pēc žurnālista Džamala Hašogi slepkavības kāds vīrietis uzvilcis viņa drēbes un pastaigājies pa Stambulu, lai notiekošo fiksētu video novērošanas kameras. Tiek uzskatīts, ka šāds gājiens no slepkavu puses, visticamāk, veikts, lai rastu iespaidu, ka Hašogi pats izgājis no konsulāta Saūda Arābijā, vēsta CNN.

Vīrietis, kas pastaigājas pa Stambulu, jeb žurnālista Džamala Hašogi :"dubultnieks" identificēts kā Mustafa al-Madani. Viņš bijis viens no 15 cilvēku lielās komandas, kas tiek vainota Hašogi slepkavībā. 

Video novērošanas kamerās fiksēts, kā Mustafa iziet no konsulāta Saūda Arābijā. Žurnālista "dubultnieks" bija tērpies identiskās drēbēs, uzlicis uz acīm brilles, kā arī uzvilcis neīstu bārdu, lai izskatītos pēc Hašogi.

Vairākas stunds pirms iziešanas no konsulāta video kamerās fiksēts, kā Mustafa ieiet ēkā pa galvenajām durvim - tobrīd viņš bijis bez bārdas un tērpies citās drēbēs. Tomēr, gan ieejot, gan izejot no konsulāta, vīrietim kājās bijuši vieni un tie paši apavi.

Saūda Arābija sestdien atzina, ka pazudušais žurnālists Hašogi miris Saūda Arābijas konsulāta Stambulā telpās, kā arī apgalvoja, ka tas noticis pēc "dūru cīņas", vēstīja Saūda Arābijas ziņu aģentūra SPA. Valsts prokuratūras paziņojumā teikts, ka "strīds starp viņu [Hašogi] un citiem, kurus viņš bija saticis Saūda Arābijas konsulātā Stambulā, noveda pie dūru cīņas, kas izraisīja viņa nāvi".

Tikmēr Turcijas amatpersonu rīcībā ir audio ieraksts, no kura noprotams, ka Saūda Arābijas slepkavu komanda Hašogi konsulātā spīdzinājusi un nogalinājusi, bet līķi sadalījusi.

Žurnālista Hašogi slepkavības izmeklēšana

gallery icon
26

Hašogi  - viens no pazīstamākajiem Saūda Arābijas karaļa Salmana un viņa dēla kroņprinča Mohammeda bin Salmana kritiķiem - pazuda pēc ieiešanas Saūda Arābijas konsulātā Stambulā 2.oktobrī, lai noformētu laulībām nepieciešamos dokumentus.