foto: AP/Scanpix
Pirmā pasaules kara piemiņas pasākumā Parīzē vienlaikus būs gan Putins, gan Tramps
2018. gada 16. oktobris, 23:20

Pirmā pasaules kara piemiņas pasākumā Parīzē vienlaikus būs gan Putins, gan Tramps

Jauns.lv / LETA

Krievijas prezidents Vladimirs Putins 11.novembrī viesosies Parīzē, kur apmeklēs ceremoniju par godu simts gadiem kopš Pirmā pasaules kara beigām, otrdien paziņojis Kremlis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ceremoniju apmeklēs arī ASV prezidents Donalds Tramps, bet abi līderi neplāno tikties, paziņoja Putina padomnieks ārlietās Jurijs Ušakovs.

"11.novembrī mēs plānojam lidot uz Parīzi. Mēs piedalīsimies ceremonijā Elizejas laukos," žurnālistiem sacīja Ušakovs.

Putins arī apmeklēs Francijas prezidenta Emanuela Makrona organizētās brokastis un vēlāk noliks vainagu pie pieminekļa karā kritušajiem krievu karavīriem.

Jautāts, vai Putins varētu tikties ar Trampu, Ušakovs sacīja, ka par to nav runāts un šādu plānu nav.

Ušakovs apstiprināja, ka nākamnedēļ Maskavā ieradīsies Trampa nacionālās drošības padomnieks Džons Boltons, kurš tiksies ar savu Krievijas kolēģi Nikolaju Patruševu.

Taču Boltons ar Putinu netiksies, un Boltona dienaskārtībā nav jautājuma par ASV un Krievijas prezidenta tikšanos, sacīja Ušakovs.

Putins un Tramps tikās 16.jūlijā Helsinkos, un Tramps pēc šī samita izpelnījās kritiku par izvairīšanos runāt ar Putinu par Krievijas jaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās 2016.gadā.

Tramps jau augustā apstiprināja, ka 11.novembrī dosies uz Parīzi.

Viņš bija iecerējis rīkot parādi Vašingtonā, bet atmeta šo domu, norādot, ka vietējie politiķi prasījuši pārāk lielu naudu parādes noorganizēšanai.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās