EK bloka komisārs atklāj, ka nav plāna "B" britu izstāšanās gadījumā
Ekonomikas un monetāro lietu komisārs Pjērs Moskovisī: "Nē, nē un nē. Nav plāna "B". Mums nekādā veidā nepalīdz katastrofu scenāriju prognozēšana."
Pasaulē
2016. gada 22. februāris, 12:11

EK bloka komisārs atklāj, ka nav plāna "B" britu izstāšanās gadījumā

Jauns.lv

Eiropas Komisijai (EK) nav plāna "B", ja Lielbritānijas pilsoņi gaidāmajā referendumā nobalsos par izstāšanos no Eiropas Savienības (ES), svētdien atzina bloka ekonomikas un monetāro lietu komisārs Pjērs Moskovisī, piebilstot, ka EK referenduma kampaņā neiesaistīsies.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Intervijā Francijas televīzijai "France 5" viņš noliedza, ka EK plānotu ko darīt, ja briti tomēr nobalsotu par izstāšanos.

"Nē, nē un nē. Nav plāna "B". Mums nekādā veidā nepalīdz katastrofu scenāriju prognozēšana," paziņoja Moskovisī.

"Diena, kad mēs sākam runāt par plānu "B", ir diena, kad mēs vairs neticam mūsu plānam "A". Man ir tikai viens plāns. Apvienotā Karaliste apvienotā Eiropā," uzsvēra komisārs.

Moskovisī arī pavēstīja, ka EK nepiedalīsies Lielbritānijas referenduma kampaņā.

"No manas puses būtu saprātīgi nepiedalīties kampaņā un necensties uzspiest savu gribu suverēnai tautai. Referendumi ir bīstami, īpaši Eiropai," viņš piebilda.

Komisārs arī norādīja, ka Londonas mēra Borisa Džonsona aicinājumi Lielbritānijai izstāties no ES var kaitēt viņa tēlam.

"Džonsona kungam nebūs viegli stāvēt līdzās [eiroskeptiskās Apvienotās Karalistes Neatkarības partijas (UKIP) līderim] Naidželam Farāžam un citiem klauniem un populistiem," sacīja Moskovisī.

Jau vēstīts, ka pēc smagām sarunām ES dalībvalstu līderi piektdien panāca vienošanos par Lielbritānijas premjerministra Deivida Kamerona pieprasītajām bloka reformām.

Kamerons sestdien atklāja, ka referendums par Lielbritānijas turpmāko palikšanu ES notiks 23.jūnijā.

Džonsons svētdien paziņoja, ka pirms gaidāmā referenduma atbalstīs balsojumu par Lielbritānijas izstāšanos no bloka.

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA