Janukoviča gāšanas 2. gadadienā Ukrainā notikuši uzbrukumi Krievijas bankām
Svētdien Ļvovā nezināmi uzbrucēji aizdedzināja Krievijas lielākās bankas "Sberbank" pilsētas centrālo biroju.
Pasaulē
2016. gada 22. februāris, 18:08

Janukoviča gāšanas 2. gadadienā Ukrainā notikuši uzbrukumi Krievijas bankām

Jauns.lv

Vismaz trīs Krievijas banku filiālēm Ukrainā nedēļas nogalē notikuši uzbrukumi, kas sakrita ar valsts prokrieviskā prezidenta Viktora Janukoviča gāšanas otro gadadienu.

Jaunākais incidents notika svētdien Ļvovā valsts rietumos, kad nezināmi uzbrucēji aizdedzināja Krievijas lielākās bankas "Sberbank" pilsētas centrālo biroju.

Citai "Sberbank" filiālei tika izsisti logi. Policija informēja, ka nodarīti postījumi arī Krievijas otras lielākās bankas VTB birojam.

Ļvovas policija pirmdien paziņoja, ka ir sākusi izmeklēšanu, tomēr līdz šim neviens cilvēks nav aizturēts.

"Sberbank" pārstāve pavēstīja aģentūrai AFP, ka bankas galvenais birojs Ļvovā uz vienu dienu ir slēgts, bet bankas pārējās filiāles ir atvērtas.

Mariupolē Ukrainas dienvidos svētdienas rītā izsisti kādas "Sberbank" filiāles logi. Banka norādīja, ka filiāle joprojām ir atvērta.

Valsts galvaspilsētā Kijevā svētdien sākās vardarbība, kuras laikā labējie nacionālisti izsita divu "Sberbank" filiāļu logus un izlaupīja Krievijas privātajiem īpašniekiem piederošo banku "Alfa Bank".

Nacionālisti arī uzbrukuši Ukrainas bagātākajam cilvēkam Rinatam Ahmetovam piederošajai holdingkompānijai "System Capital Management".

BNS/Foto: AFP/LETA