Krieviju apsūdz smagos kara noziegumos Sīrijā. Kremlis noliedz, ka bombardētu civilos mērķus
Starptautiskā cilvēktiesību aizstāvju organizācija "Amnesty International" pārstāve norādīja, ka uzlidojumi joprojām turpinās un mērķu vidū bijušas skolas, slimnīcas un civiliedzīvotāju mājas.
Pasaulē
2016. gada 22. februāris, 18:28

Krieviju apsūdz smagos kara noziegumos Sīrijā. Kremlis noliedz, ka bombardētu civilos mērķus

Jauns.lv

Starptautiskā cilvēktiesību aizstāvju organizācija "Amnesty International" televīzijas kanālam "Sky News" paziņojusi, ka Krievija vainojama dažos no smagākajiem kara noziegumiem, kas pieredzēti pēdējos gadu desmitos.

"Amnesty International" apgalvo, ka Maskavas militārās lidmašīnas pēdējā nedēļā Sīrijā tīši bombardējušas mierīgos iedzīvotājus un palīdzības organizācijas darbiniekus.

Organizācijas pārstāve norādīja, ka uzlidojumi joprojām turpinās un mērķu vidū bijušas skolas, slimnīcas un civiliedzīvotāju mājas.

Viņa sacīja, ka Krievijas un Sīrijas aviāciju īstenotā civilo mērķu bombardēšana pati par sevi ir kara noziegums, bet brīdināja, ka pienāk arī ziņas par tīšiem atkārtotiem uzlidojumiem jau sabombardētajām vietām, kuros nogalināti un ievainoti humāno palīdzību organizāciju darbinieki un civiliedzīvotāji, kas mēģinājuši evakuēt ievainotos un mirušos.

Kremlis noliedz, ka bombardētu civilos mērķus, un uzstāj, ka veic uzlidojumus tikai teroristu pozīcijām.

LETA/Foto: AFP/LETA