Netālu no Latvijas robežas Krievijā uzstādīts Staļina krūšutēls
Bijušā Padomju Savienības diktatora Josifa Staļina krūšutēls.
Pasaulē
2016. gada 23. februāris, 12:37

Netālu no Latvijas robežas Krievijā uzstādīts Staļina krūšutēls

Jauns.lv

Krievijas rietumos esošajā Pleskavas apgabalā, kas robežojas ar Latviju un Igauniju, ir uzstādīts bijušā Padomju Savienības diktatora Josifa Staļina krūšutēls, otrdien informēja apgabala Militārās vēstures muzeja-rezervāta direktors Pjotrs Grinčuks.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Staļina kā PSRS Bruņoto spēku virspavēlnieka biste ir uzstādīta uz “Staļina līnijas” Pleskavas apgabala Militārās vēstures muzejā-rezervātā Ostrovas rajona Holmatkas sādžā.

Muzeja direktors pavēstīja, ka biste tika uzstādīta Tēvzemes aizstāvju dienas svinību ietvaros ar Krievijas Militārās vēstures biedrības un tās Pleskavas nodaļas palīdzību un pilnīgu finansiālu atbalstu.

"Mēs nepolitizējam šo notikumu. Tomēr šī cilvēka nopelni kara laikā ir neapstrīdami. Tāpat arī pēckara periodā, kad valsts tika atjaunota pēc visbriesmīgākā kara,” uzsvēra Grinčuks.

Viņš atzīmēja, ka aizsardzības līnija ir nosaukta Staļina vārdā, tāpēc krūšutēls novietots šīs līnijas sākumā.

Muzeja direktors sacīja, ka visa Militāri patriotiskā kompleksa svinīga atklāšana notiks maijā. Komplekss ietver angārus, ilglaicīgu ugunspunktu (DOT) ar ekspozīcijām, Karavīra atbrīvotāja pieminekli ar karavīru apbedījumu un Staļina bisti.

BNS / Foto: Vida Press

Tēmas