Londonā varēs "braukt cauri Elizabetei" - karaliene pagodina pati savu metro staciju. FOTO
Londonas jaunā dzelzceļa līnija tiks nosaukta par godu karalienei Elizabetei II.
Pasaulē
2016. gada 23. februāris, 20:55

Londonā varēs "braukt cauri Elizabetei" - karaliene pagodina pati savu metro staciju. FOTO

Jauns.lv

Jaunā dzelzceļa līnija Londonā tiks nosaukta par godu Lielbritānijas karalienei Elizabetei II.

Projekta, kas pazīstams kā "Crosssrail", attīstītāji otrdien paziņoja, ka tad, kad līnija tiks atklāta 2018.gada decembrī, tās nosaukums būs "Elizabeth Line" ("Elizabetes līnija"). Karaliene, kura aprīlī svinēs 90.dzimšanas dienu, otrdien, apmeklējot tuneli "Crossrail" Bondstrītas stacijā, atklāja violetu plāksni ar "Elizabeth Line" logo.

Pēc pabeigšanas jaunā dzelzceļa līnija 100 kilometru garumā savienos Londonas austrumus un rietumus. 21 kilometra garumā Londonā dzelzceļa līnija ies pa pazemes tuneli. Vairākiem transporta objektiem Londonā jau ir doti nosaukumi saistībā ar monarhiju. Jubilejas metro līnija tika nosaukta par godu Elizabetes II valdīšanas sudraba jubilejai, kas tika atzīmēta 1977.gadā. Karalienei Viktorijai par godu ir nosaukta gan "Victoria Line", gan Viktorijas dzelzceļa stacija.

Jaunā dzelzceļa līnija savienos galvenos nodarbinātības centrus. Tā stiepsies no Hītrovas lidostas līdz Pedingtonas stacijai, Vestendai un Sitijai. Aplēses liecina, ka tā uzlabos nokļūšanu darbavietā apmēram 1,5 miljoniem cilvēku un Lielbritānijas ekonomika no tās iegūs 42 miljardus mārciņu (54 miljardus eiro).


BNS/Foto: AFP/EPA