Pasaulē
2016. gada 24. februāris, 00:28

Izraēlas kareivjiem pavēlēts nēsāt ieročus uz mājām, tātad pat ārpus darba laika

Jauns.lv

Izraēlas karavīri ir saņēmuši pavēli nēsāt ieroci pat ārpus dienesta pienākumu pildīšanas, lai varētu iejaukties palestīniešu uzbrukumu gadījumā, otrdien paziņoja Izraēlas bruņotie spēki.

Šāds lēmums tika pieņemts pēc tam, kad pagājušajā nedēļā lielveikalā Izraēlas okupētajā Jordānas rietumkrastā tika nodurts kāds 21 gadu vecs Izraēlas karavīrs Tuvija Veismans.

Nogalinātā karavīra sieva atklāja Izraēlas medijiem, ka Veismans bija lūdzis augstākstāvošajiem atļauju nēsāt ieroci ārpus dienesta pienākumu veikšanas, tomēr tāda nav dota.

Izraēlas ģenerālštāba priekšnieks ģenerālleitnants Gadi Eisenkots tagad ir "izdevis pavēli, lai karavīri nēsā savus ieročus pat ārpus sava dienesta", tai skaitā dodoties mājās, aģentūrai AFP pavēstīja Izraēlas bruņoto spēku pārstāve.

Iepriekš ieročus karavīri ņemt uz mājām nevarēja, jo pastāvēja bažas, ka tos varētu nozagt un izmantot teroraktu sarīkošanā vai ar tiem varētu izdarīt pašnāvību.

Kopš 1. oktobra, kad uzliesmoja vardarbība Izraēlā un okupētajās teritorijās, pēc aģentūras AFP rīcībā esošās informācijas, dzīvību ir zaudējuši 176 palestīnieši un 27 izraēlieši. Nogalināts arī viens ASV un viens Eritrejas pilsonis.

LETA/Foto: AFP/LETA

Tēmas