foto: Reuters/Scanpix/LETA
Izraēla skaidro, ka triecienā Sīrijā nav izmantojusi Krievijas lidmašīnu kā aizsegu
"Il-20" avārijā dzīvību zaudēja 15 Krievijas karavīri.
Pasaulē
2018. gada 28. septembris, 13:13

Izraēla skaidro, ka triecienā Sīrijā nav izmantojusi Krievijas lidmašīnu kā aizsegu

LETA

Izraēlas iznīcinātājs "F-16" nav slēpies aiz Krievijas lidmašīnas "Il-20", kuru notrieca Sīrijas pretgaisa aizsardzības spēki, jo Sīrijas raķetes trieciena brīdī šīs lidmašīnas atradās dažādos rajonos un dažādos augstumos, liecina informācija, ko Izraēla pirms nedēļas nodevusi Krievijas pusei.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā liecina dati, ko piektdien pirmo reizi publiskojis Izraēlas laikraksts "Haaretz", Izraēlas armija 17.septembrī plkst.21.38 informējusi Krievijas pusi par operācijas sākumu.

Lidmašīnas "F-16" Sīrijas Latākijas provincē grasījušās bombardēt kravas automašīnas ar Irānas iekārtām, kas bijušas paredzētas augstas precizitātes raķešu ražošanai.

Plkst.21.42 veikts trieciens mērķim uz zemes, bet plkst.21.50 gūts apstiprinājums, ka trieciens bijis veiksmīgs.

Atbilstoši Izraēlas datiem Sīrijas pretgaisa aizsardzības spēki atklājuši uguni plkst.21.52 un viena no tās raķetēm trāpījusi Krievijas lidmašīnai "Il-20" plkst.22.05, kad Izraēlas "F-16" jau atradušies Haifas rajonā Izraēlas gaisa telpā.

Izraēlas armija pieļauj, ka Sīrijas karavīri kļūdījušies, uzskatot, ka gaisā ir Izraēlas lidmašīna.

Krievijas Aizsardzības ministrijā skaidro, ka Izraēlas iznīcinātāji uzbrukuma laikā tīši izmantojuši Krievijas "Il-20", kas tobrīd veikusi nosēšanos, kā aizsegu un faktiski nostatījuši to trieciena ceļā.

Izraēla šīs apsūdzības noraida. "Haaretz" piektdienas publikācijas autors Amoss Ariels Krievijas ministrijas versiju dēvē par safabricējumu.

"Il-20" avārijā dzīvību zaudēja 15 Krievijas karavīri.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās