foto: EPA/LETA
NVO kuģis ar migrantiem iestrēdzis Vidusjūrā, jo apkalpe atsakās viņus nogādāt atpakaļ Lībijā
Kuģa apkalpe ir atteikusies nogādāt migrantus atpakaļ Lībijā.
Pasaulē
2018. gada 22. septembris, 09:56

NVO kuģis ar migrantiem iestrēdzis Vidusjūrā, jo apkalpe atsakās viņus nogādāt atpakaļ Lībijā

LETA

Nevalstiskām organizācijām (NVO) piederošs kuģis ar 11 izglābtiem migrantiem ir iestrēdzis Vidusjūrā, jo tā apkalpe ir atteikusies nogādāt migrantus atpakaļ Lībijā, savukārt Itālija un Malta neļauj šim kuģim piestāt savās ostās.

Nevalstisko organizāciju "SOS Mediterranee" un "Ārsti bez robežām" (MSF) kuģis "Aquarius 2" ceturtdien uzņēma šos migrantus no nelielas stikla šķiedras laivas Lībijas rietumu piekrastes tuvumā.

Pēc šīs glābšanas operācijas tas atteicās nodot migrantus Lībijas krasta apsardzei, jo ANO neuzskata Lībiju par drošu valsti patvēruma meklētājiem.

Lībijas varas iestādes pēc tam ieteica šim kuģim meklēt citu valstu palīdzību, tomēr Malta un Itālija to atraidīja.

Mathilde Auvillan, a "SOS Mediterranee" preses sekretāre Matilda Ovijāna piektdien paziņoja, ka kuģis turpina atrasties "starptautiskos ūdeņos – Lībijas meklēšanas un glābšanas ūdeņos," meklējot citas laivas ar migrantiem.

"Aquarius 2" "klīst pa Vidusjūru: tas noteikti neatradīs vietu Itālijas ostās," paziņoja Itālijas iekšlietu ministrs Mateo Salvīni.

Salvīni kopš stāšanās ministra amatā 1.jūnijā ir izvirzījis par prioritāti migrantu glābšanas NVO apturēšanu, jo viņš uzskata, ka šīs organizācijas veicina nelegālu Vidusjūras šķērsošanu un palīdz migrantu kontrabandistiem. NVO gan ir paziņojušas, ka tās rīkojas ar humānu mērķi glābt dzīvības.