Mumbajā ievieš zonas, kurās aizliegts fotografēt pašbildes
Indijā reģistrēts liels nāves gadījumu skaits, cilvēkiem mēģinot sevi nofotografēt bīstamās vietās.
Pasaulē
2016. gada 25. februāris, 18:11

Mumbajā ievieš zonas, kurās aizliegts fotografēt pašbildes

Jauns.lv

Indijas pilsētā Mumbajā ir izveidotas 16 zonas, kurās aizliegts fotografēt pašbildes ("selfijus"), jo valstī reģistrēts liels nāves gadījumu skaits, cilvēkiem mēģinot sevi nofotografēt bīstamās vietās.

Indijā kopš 2014.gada ir reģistrēti 19 nāves gadījumi, kas saistīti ar pašbilžu fotografēšanu, bet visā pasaulē kopējais tādu gadījumu skaits ir 49, liecina Sanfrancisko bāzētā datu pakalpojumu sniedzēja "Priceonomics" apkopotā informācija. Daļēji šis skaits varētu būt saistīts ar to, ka Indijā ir 1,25 miljardi iedzīvotāju un viens no straujāk augošajiem viedtālruņu tirgiem pasaulē.

Tomēr Mumbajas pašvaldība ir veikusi piesardzības pasākumus un noteikusi 16 zonas, kurās aizliegts fotografēt pašbildes, un mudinājusi cilvēkus lieki neriskēt.

Policija ir noteikusi pašbilžu fotografētājiem bīstamākās vietas pilsētā, jo īpaši gar piekrasti, kur nav margu vai barjeru. Tiem, kas pārkāps aizliegumu, pat tad, ja viņi nefotografējas, draud sods 1200 rūpiju (16 eiro) apmērā.

Tāpat Mumbajā plānota informācijas kampaņa, lai brīdinātu cilvēkus par bīstamajām vietām un vispārējiem pašbilžu fotografēšanas riskiem.

Šomēnes 18 gadus vecs koledžas students gāja bojā, kad kopā ar kursabiedriem devās piknikā un zaudēja līdzsvaru, mēģinot uzņemt pašbildi uz klints netālu no aizsprosta pie Našikas pilsētas Indijas centrālajā daļā. Viņa kursabiedrs zaudēja dzīvību, kad centās jaunieti izglābt, ielecot ūdenī.

Pagājušajā mēnesī 18 gadus veca studente nokrita un noslīka jūrā, kad mēģināja nofotografēt sevi iecienītajā tūristu apmeklējuma vietā Bandras fortā.

2014.gada janvārī trīs 20-22 gadus veci studenti gāja bojā, kad pirms Tadžmahala apmeklējuma Agrā mēģināja nofotografēt sevi uz sliedēm, bet viņus notrieca vilciens.

BNS/ Foto: Shutterstock