Izmisuši migranti Atēnu centrālajā laukumā cenšas pakārties šallē. FOTO. VIDEO
Izrādot savu neapmierinātību par slēgto tālākceļu, divi pakistānieši centās pakārties šallē.
Pasaulē
2016. gada 26. februāris, 14:52

Izmisuši migranti Atēnu centrālajā laukumā cenšas pakārties šallē. FOTO. VIDEO

Jauns.lv

Maķedonija nupat slēgusi savu robežu ar Grieķiju, bet Grieķijas valdība izteikusies, ka valsts nedrīkst pārvērsties par „dvēseļu noliktavu”. Vakar divi pakistāniešu izcelsmes vīrieši centās izdarīt pašnāvību, pakaroties kokā Atēnu centrālajā laukumā. Pašnāvības mēģinājums notika daudzu bēdubrāļu acu priekšā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Situācija, kādā šobrīd atrodas Atēnu centrs, ir neapskaužama. Apmēram 20 tūkstoši nelegālo iebraucēju šobrīd iesprostoti Grieķijā un netiek tālāk savās plānotajās gaitās dziļāk Eiropā, jo slēgta robeža ar Maķedoniju.

Vairums bēgļu izvietojušies pilsētas stadionos, jo bēgļu centri jau ir pārpildīti. Vairāki simti migrantu dzīvo un guļ uz ielām, promenādēs un skvēros, vienkārši apsedzoties uz soliņa. Viscaur pilsētai izveidoti pārtikas punkti, kur šie cilvēki dabū ēdienu, bet izmazgātās drēbes tiek izkarinātas uz dekoratīvajiem žogiem.

Izrādot savu neapmierinātību par slēgto tālākceļu, divi pakistānieši centās pakārties šallē. Suicīds neizdevās; viens no vīriešiem nonāca bezsamaņā un tika nogādāts slimnīcā.

Tikmēr ANO bēgļu aģentūra paziņojusi, ka meklē kādu nebūt viesnīcu ar simtiem telpu (numuriņu), kas būtu ar mieru kļūt par nometni migrantiem.

Divi pakistānieši cenšas pakārties Atēnu centrālajā laukumā:

   

Kasjauns.lv/Foto: AFP/ LETA, EPA/LETA, Ekrānuzņēmumi no video

Tēmas