foto: Ekrānuzņēmums
Latviešu apdzīvotajā Birmingemā jauniešu banda brutāli piekauj ceļu drošības inspektoru
Uzbrucēji brutāli ar kājām spārdīja vīrieti.
Pasaulē
2018. gada 17. septembris, 17:08

Latviešu apdzīvotajā Birmingemā jauniešu banda brutāli piekauj ceļu drošības inspektoru

Jauns.lv

Pagājušās nedēļas nogalē jauniešu banda Birmingemā brutāli piekāva un aplaupīja ceļu drošības inspektoru. Pēc notikušā policija aizdomās par laupīšanu arestēja 19 gadus vecu jaunieti, vēsta "birminghammail".

Jaunais vīrietis pats bija ieradies policijas iecirknī. 19 gadus vecais Danials Baširs atrbīvots pret drošības naudu, bet viņam 16. oktobrī jāierodas Birmingemas tiesā.

Izmeklētāji pēc piektdienas nežēlīgā uzbrukuma, kas nofilmēts arī video, vērsās pie sabiedrības pēc informācijas.

foto: Ekrānuzņēmums
Uzbrucēji brutāli ar kājām spārdīja vīrieti.

Policija stāsta, ka ceļa drošības inspektors darba laikā norauts no sava mopēda, bet pēc tam jaunieši viņu situši un spārdījuši ar kājām. Varmākas savu uzbrukumu veica dienas laikā vairāku aculiecinieku priekšā, bet viņi neko nedarīja, lai uzbrukumu apturētu. Tā vietā daudzi notiekošo filmēja savos telefonos.

Vēlāk banda nozagusi arī vīrieša mopēdu.

Sestdienas rītā policija publicējusi trīs aizdomās turamo bandas locekļu fotogrāfijas. Pēc dažām stundām viņi atklāja, ka arestējuši vēl vienu 20 gadus vecu vīrieti, kuru gan vēlāk atbrīvoja pret drošības naudu.

foto: Ekrānuzņēmums
Trīs no jauniešiem, kuri sarīkoja brutālo uzbrukumu.

Policija pēc tam publicējusi vēl divu citu vīriešu fotogrāfijas. Kārtības sargi uzskata, ka viņiem varētu būt informācija, kas palīdzētu izmeklēšanā.

Policijas paziņojumā svētdien tika teikts: "19 gadus vecs vīrietis tika arestēts aizdomās par laupīšanu pēc tam, kad viņš pieteicās policijas iecirknī pēc piektdienas brutālā uzbrukuma ceļu drošības inspektoram Birmingemas Alum Rock rajonā."
"Paldies jums par atbalstu. Mēs strādājam, lai identificētu šos piecus vīriešus."

foto: Ekrānuzņēmums
Aculiecinieki neko nedarīja, lai uzbrukumu apturētu. Tā vietā daudzi notiekošo filmēja savos telefonos.

Šokētā sabiedrība ātri sociālajos tīklos dalījās ar policijas videomateriālu.

Uzbrukums notika Hartopp Road un College Road ielu stūrī.

Seržants Toms Laions, kurš vada izmeklēšanu, atklāja, ka cietušais aizvests uz slimnīcu, bet, neskatoties uz brutālo vardarbību, kas pielietota uzbrukumā, nav guvis smagus ievainojumus.

foto: Ekrānuzņēmums
Vēlāk banda nozaga arī ceļu drošības inspektora mopēdu.

Seržants Laions stāsta: "Pēc tam, kad noskatījos šo video es biju ļoti nikns. Pielietotais vardarbības līmenis ir šokējošs, un es zinu, ka katrs domājošs cilvēks pēc video noskatīšanās jutīsies tāpat."

"Mēs jau runājām ar upuri. Ir iegūti videonovērošanas video un citi izmeklēšanai nepieciešamie materiāli, bet vietējie iedzīvotāji noteikti zinās, kas ir šie vīrieši. Es aicinu viņiem atklāt uzbrucēju vārdus," apelējot pie sabiedrības sirdsapziņām, saka Toms Laions.

Anglijas otrajā lielākajā pilsētā dzīvo arī daudz Latvijas pilsoņi, kuri devušies peļņā uz Lielbritāniju.