Šobrīd skandalozākais video Igaunijā: vīrietis rupji ņirgājas par parādē soļojošiem karavīriem
Vīrietis filmēšanas laikā atradās dienesta automašīnā. Kā ziņo Igaunijas mediji, viņš nu ir palicis bez darba.
Pasaulē
2016. gada 26. februāris, 17:30

Šobrīd skandalozākais video Igaunijā: vīrietis rupji ņirgājas par parādē soļojošiem karavīriem

Jauns.lv

Skandālu izraisījis kāds Igaunijas Glābšanas dienesta darbinieks, kuram bija likts gādāt par drošību Igaunijas Neatkarības dienas militārajā parādē. Tā vietā, lai pildītu savus dienesta pienākumus, vīrietis izvilcis kameru un filmējis parādi, izsmejot igauņu kareivjus un vulgāri ņirgājoties par valsts armiju.

Kā ziņo igauņu medijs Postimees.ee, bezkaunīgā video autors ir kāds Glābšanas dienesta darbinieks vārdā Sergejs Meņkovs. Viņš internetā publicējis video, kurā krievu valodā gandrīz 16 minūšu garumā, visdažādākajos veidos pats pazemo un nozākā Igaunijas militāristus. Filmēšanas laikā viņš atradies dienesta automašīnā.

„Redz, kur zaļie cilvēciņi!”

Vīrietis, piemēram, nicinoši norāda uz kādu garām soļojošu ģenerāli un vaicā par medaļām pie viņa krūtīm: „Ak, ģenerāli! Uz krūtīm pilns ar medaļām! Nez kur viņš cīnījās, ka tik daudz to medaļu?

Meņkovs arī salīdzinājis garām ejošus zaļās formās tērptus karavīrus ar „zaļajiem cilvēciņiem”, nosaucis viņus par „zaļo sektoru” un smējies, ka nu Maskavai būtu jānoskauž šāds militārais spēks. Vīrietis izteicies, ka daudzi no šiem militāristiem ir bijušo nacistiskās Vācijas noziedzīgo SS bataljonu biedru bērni un mazbērni.

Nosauc ASV karavīrus par „melnajiem nēģeriem”

Meņkova nicinājumam pakļauti arī ASV karavīri, kuri piedalījušies parādē. Tos viņš nodēvējis par „mūsu melnajiem” un apsmējis viņu formas tērpus: „Skat, mūsu nēģeri, mūsu melnie iet! Pie mums tā staigāja notiesātie, bez jostām ap vidukli – šiem veseli bataljoni soļo! Kurš galu galā sargā mūsu robežas, ja viņi visu karaspēku šeit ir savilkuši?”

Ar video savā feisbuka profilā padalījies arī Rīgas mērs Nils Ušakovs, rakstot: „Populārākais video pašreiz Igaunijā. Un visneviennozīmīgākais. Igaunijas glābšanas dienesta darbinieks, kas nodrošina drošību militārajā parādē par godu Neatkarības dienai, komentē parādes gaitu. Cik es sapratu, autors par šo video tika atlaists no darba.”

Video autoru atlaiž no darba

Pats video materiāla autors, spriežot pēc informācijas kaimiņvalsts medijos, tik tiešām ir atlaists no darba, taču arī uz to reaģējis ar komentāriem – sociālajos tīklos viņš izteicis cerību, ka kolēģi viņu atcerēsies pareizi.

Īso versiju var noskatīties šeit:

Populārākais video pašreiz Igaunijā. Un visneviennozīmīgākais. Igaunijas Glābēju dienesta darbinieks, kas nodrošina drošību militāras parādes par gadu Neatkarības dienai, komentē parādes gaitu. Cik es sapratu, autors par šo video tika atlaists no darba. / Самое популярное видео в Эстонии. И самое неоднозначное. Работник спасательной службы Эстонии, стоявший в оцеплении на параде на День независимости, комментирует ход парада. Как я понял из новостей, автора за это видео уволили.

Posted by

Nils Ušakovs

on piektdiena, 2016. gada 26. februāris

Garā versija šeit:

Baisa nelojalitāte savai valstij tās Neatkarības dienā

.

Vīrietis filmēšanas laikā atradās dienesta automašīnā. Kā ziņo Igaunijas mediji, viņš nu  palicis bez darba.


Kasjauns.lv/Foto: ekrānuzņēmums no video, Video: Youtube.com