foto: AFP/Scanpix
Jaunu "Novičoka" trauksmi saceļ pāris, kuriem kļuvis slikti pēc ēšanas restorānā Solsberi
Britu policija.
2018. gada 17. septembris, 07:51

Jaunu "Novičoka" trauksmi saceļ pāris, kuriem kļuvis slikti pēc ēšanas restorānā Solsberi

Jauns.lv / LETA

Solsberi svētdienas vakarā Lielbritānijas policija pārbaudījusi itāļu restorānu, kur kādam pārim pēkšņi palicis slikti, bet secinājusi, ka notikušais nav saistīts ar nervus paralizējošo vielu "Novičok".

Nekas neliecina, ka "Novičok" izraisīja divu cilvēku saslimšanu itāļu restorānā Solsberi, pirmdien paziņoja policija. Taču, ņemot vērā nesenos notikumus pilsētā un bažas, ka pāris varēja būt pakļauts nezināmas vielas iedarbībai, tika īstenoti augstākā līmeņa drošības pasākumi un iesaistīti visi avārijas dienesti, skaidroja policija.

Pāris - vīrietis ap gadiem četrdesmit un aptuveni desmit gadus jaunāka sieviete - ievietoti slimnīcā, kur tiek novēroti. Pagaidām nav zināms, vai noticis noziegums, norādīja policija, piebilstot, ka notikušais vairs netiek uzskatīts par "lielu incidentu", taču izmeklēšana turpinās.

Britu policija Solsberi parkā meklē "Novičok" pēdas

Sestdien, 21. jūlijā policija rosījās populārajā Solsberi parkā, kur turpinās "Novičok" indēšanas izmeklēšana. Izmeklētāji aizsargtērpos un maskās darbojās Elizabetes dārzos, ...

gallery icon
34

Martā Solsberi ar "Novičok" tika saindēts bijušais Krievijas dubultaģents Sergejs Skripaļs un viņa meita Jūlija. Lielbritānija uzskata, ka Skripaļus ar "Novičok" saindēja Krievija. Skripaļi izdzīvoja, taču sieviete, kas jūnijā nonāca saskarsmē ar šo vielu Eimsberi, slimnīcā nomira. Viņas partneris arī saindējās, bet palika dzīvs.