foto: AFP/Scanpix
VIDEO: Dženova mēnesi pēc apokaliptiskās traģēdijas. Sabrukušais tilts sacirtis pilsētu divās daļās
Pasaulē
2018. gada 15. septembris, 22:34

VIDEO: Dženova mēnesi pēc apokaliptiskās traģēdijas. Sabrukušais tilts sacirtis pilsētu divās daļās

Jauns.lv

Itālijā mēnesi pēc Dženovas traģēdijas, kad, sabrūkot tiltam, dzīvību zaudēja 43 cilvēki, vietējie iedzīvotāji pieprasa risinājumus, jo nelaime pilsētu sadalīja divās daļās, būtiski palielinot laikus un attālumus, kas mērojami, lai nokļūtu no viena pilsētas gala uz citu. 

Dženovā sagruvis autostrādes tilts

Ziņas par iespējamajiem bojāgājušajiem vai cietušajiem pagaidām nav saņemtas. Ugunsdzēsības dienests apstiprinājis, ka sagruvis Morandi tilts, un paziņojis, ka uzsākta ...

gallery icon
108

Itālijas amatpersonas paziņojušas, ka tilta pārbūve izmaksās 150 līdz 200 miljonus eiro, tomēr darbi var tikt uzsākti tad, kad visas atlūzas no vecā tilta tiks aizvāktas. 

Tilta sabrukšana atstājusi lielu iespaidu uz sasniedzamību pilsētā - pamatīgi traucēts ir savienojums ar Dženovas ostu, kuras peļņa veido lielu daļu no Itālijas iekšzemes kopprodukta. 

Tikmēr Itālijas transporta ministrs Danīlo Toninelli izteicies, ka par tilta uzturēšanu atbildīgajai kompānijai "Autostrade" būtu jāuzņemas finansiāla atbildība par tilta pārbūvi, tomēr ne pašus celtniecības darbus. Citi politiķi gan uzsver, ka konsorcijs starp kompānijām "Fincantieri" un "Autostrade" būtu ātrākais veids, kā atjaunot Dženovas un visas valsts infrastruktūrai tik svarīgo apvedceļu. 

"Reuters" vēstī, ka vietējie iedzīvotāji ir vienoti vēlmē pēc ātra risinājuma, tomēr ne visiem ir pārliecība, ka valdība Dženovu uzskata par savu prioritāti. 

Piektdien, 14. septembrī apritēja mēnesis kopš traģiskajiem notikumiem Dženovā. 

Dženovā uzausis pirmais rīts pēc apokaliptiskās katastrofas

gallery icon
46