foto: Vyacheslav Prokofyev/TASS
FOTO: Putins vēro savas valsts armijas mācības - vērienīgākās pēdējo 30 gadu laikā
2018. gada 13. septembris, 21:26

FOTO: Putins vēro savas valsts armijas mācības - vērienīgākās pēdējo 30 gadu laikā

Jauns.lv / LETA

Saskaņā ar Krievijas aizsardzības ministra Sergeja Šoigu teikto Krievija septembrī rīko kopš 80.gadiem vērienīgākos militāros manevrus, kuros piedalās aptuveni 300 000 karavīru un 1000 lidaparātu.

Putins vēro Krievijas militārās mācības "Vostok-2018"

gallery icon
47

Manevri "Vostok-2018" notiek no 11. līdz 15.septembrim valsts austrumdaļā, un tajos piedalās arī Ķīna un Mongolija. "Tā būs "Zapad-81" atkārtošana, bet savā ziņā tie būs pat lielāki," sacīja Šoigu žurnālistiem Austrumsibīrijas pilsētā Abakanā, atgādinot par 1981.gada manevriem Austrumeiropā.

Mācības notiek teju visos Centrālā un Austrumu kara apgabalu poligonos. Tajos piedalās Klusā okeāna un Ziemeļu flotes, pilnā apjomā iesaistīti desanta spēki.

Latvijas Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš iepriekš norādīja, ka Latvijā patlaban nav pamata lielam uztraukumam par šiem manevriem. Bruņotie spēki sekojot līdzi situācijai kaimiņos. "Mācības "Zapad" bija Baltijas robežu tuvumā, taču šīs mācības notiek Krievijas austrumu reģionos. Tas gan nenozīmē, ka tiek mazāk uzraudzīta situācija. Patlaban nav pamata lielam uztraukumam vai ažiotāžai Latvijas sabiedrībā," norādīja Kalniņš un piebilda, ka "atslābt nedrīkst", bet nekāds īpašs režīms Nacionālajos bruņotajos spēkos patlaban nav noteikts.