Musulmaņu atbilde: Norvēģijā "Odina kareivjiem" pretī stāsies "Allāha kareivji"
Somijā dzimusī aktīvistu kustība "Odina kareivji", kas organizē ielu patruļas iedzīvotāju aizsardzībai pret imigrantiem, sākusi darboties arī Norvēģijā.
Pasaulē
2016. gada 27. februāris, 14:00

Musulmaņu atbilde: Norvēģijā "Odina kareivjiem" pretī stāsies "Allāha kareivji"

Jauns.lv

Personas, kas Norvēģijas varasiestādēm labi zināmas kā aktīvi islāma ekstrēmisti, paziņojušas, ka dibina organizāciju "Allāha kareivji", lai stātos pretī pretrunīgi vērtētajai kustībai "Odina kareivji", kas sākusi patrulēt Norvēģijas pilsētu ielās.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Reaģējot uz neticīgo grupas “Odina kareivji” patruļām, mēs, musulmaņi, esam izšķīrušies izveidot grupu, kas patrulēs ielās, pirmkārt, Oslo, lai stātos pretī ļaunajam un veicinātu labo," sarunā ar tabloīdu VG ("Verdens Gang") pastāstīja kāds avots islāma ekstrēmistu aprindās.

Jaunveidojamais grupējums sevi oficiāli dēvē par "Jundullaah" ("Allāha kareivji").

Kāda persona, kas apgalvo, ka ir šī grupējuma dalībnieks, atsūtījis VG jaunveidojamās ekstrēmistu organizācijas uniformas attēlu. Tā ir melna ar kapuci papildināta jaka, kuru rotā teroristiskā grupējuma “Islāma valsts” melnais karogs.

Norvēģijas Drošības policija pagaidām atteikusies komentēt šīs ziņas.

Kā ziņots, Somijā dzimusī aktīvistu kustība "Odina kareivji", kas organizē ielu patruļas iedzīvotāju aizsardzībai pret imigrantiem, sākusi darboties arī Norvēģijā.

Kustība pirmdien paziņoja, ka vairāki desmiti vīriešu svētdienas naktī izgājuši patrulēt Norvēģijas pilsētās Stavangerē, Drammenē un Kristiansannā.

LETA/Foto: EPA/LETA